Fodbold

Schmeichel hædret for andet år i træk

Spillerforeningens mandlige medlemmer har kåret Kasper Schmeichel som årets mandlige fodboldspiller i 2020.

Det var tæt løb mellem Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg, men landsholdets målmand snuppede prisen som årets mandlige fodboldspiller for andet år i træk.

Det oplyser Spillerforeningen, der står bag afstemningen, på sin hjemmeside torsdag.

Landsholdsanfører Simon Kjær var den tredje nominerede.

- Det er en stor ære igen. Og en overraskelse, må jeg sige, med det stærke felt, der har været. Så det er en rigtig stor ære, siger Kasper Schmeichel i Spillerforeningens podcast, "Spiller til Spiller".

Betyder en masse, når det er kollegernes 'stemme'

Schmeichel fik 36,5 procent af stemmerne, mens Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg fik 35 procent af stemmerne. Simon Kjær, der til daglig tørner ud for AC Milan, fik 28,5 procent af stemmerne.

Det er tredje gang i alt, at de mandlige, danske fodboldspillere har peget på den 34-årige Leicester-anfører som årets bedste. Første gang var i 2016, hvor Schmeichel også vandt Premier League med Leicester.

Vindere siden 2011

  • 2020: Kasper Schmeichel
  • 2019: Kasper Schmeichel
  • 2018: Christian Eriksen
  • 2017: Christian Eriksen
  • 2016: Kasper Schmeichel
  • 2015: Christian Eriksen
  • 2014: Christian Eriksen
  • 2013: Christian Eriksen
  • 2012: Daniel Agger
  • 2011: William Kvist

- Det betyder en hel masse, at det er ens kolleger, der har stemt på mig. Med de spillere, jeg var oppe imod, der begge har præsteret helt exceptionelt i det her år. Det gør det rigtig specielt, siger Kasper Schmeichel i podcasten.

Schmeichel peger på sin stabilitet som årsag

Han tror, at det er hans stabilitet, der er årsagen til, at han modtager prisen endnu en gang.

- For mig handler det jo ikke om at have et godt år, det handler om den kontinuitet og den stabilitet, som min position kræver. Min position plejer ikke at være en iøjnefaldende position. Det er ikke en position, hvor man kan gå ud og påvirke kampen, hvis den ikke går, som man vil.

- En målmand bliver nødt til at være stabil og have et højt bundniveau, og det føler jeg selv, jeg har haft over mange, mange år nu, og det tror jeg også, at de hold, jeg spiller på, sætter pris på, at de ved, hvor de har mig, og hvad de kan forvente af mig, siger Kasper Schmeichel.

Schmeichel har spillet 60 A-landskampe for Danmark.

Onsdag blev Pernille Harder kåret som årets kvindelige fodboldspiller. Det var sjette gang i træk og syvende gang i alt.