Fodbold

Stort coronaudbrud i PL-klub

Aston Villa er hårdt ramt af coronavirus. Premier League-klubben har lukket sit træningsanlæg.

Med omgående virkning har Aston Villa lukket klubbens træningsanlæg.

Det skyldes et stort udbrud af coronavirus, fortæller Villa på sin hjemmeside.

- Et stort antal spillere fra førsteholdet og staben omkring dem har afleveret positive prøver efter et rutinetjek mandag. De gik straks i isolation.

- Endnu en testrunde blev foretaget straks efter, og her fik vi flere positive resultater i dag, skriver klubben.

I første omgang er førsteholdets træning inden fredagens FA Cup-kamp mod Liverpool aflyst. Det engelske fodboldforbund tager stilling til en eventuel aflysning eller udsættelse, når endnu en testrunde er gennemført.

Aston Villa oplyser, at klubben er i kontakt med lægefaglige personer, det engelske fodboldforbund og Premier League i forhold til, hvad der skal ske herfra.

Klubben, der i sidste sæson sluttede et point over nedrykningsstregen, ligger i øjeblikket nummer otte i Premier League.

Smitterekord

Der er i de seneste uger sat rekord for antallet af smittede i Premier League.

Tirsdag blev det oplyst, at i perioden 28. december-3. januar er 40 personer med tilknytning til ligaen testet positive for covid-19.

Det er mere end en fordobling i forhold til ugen inden, hvor 18 blev testet positive.

I den seneste periode er spillere, trænere, ledere, dommere og andre med tilknytning til klubberne og ligaen blevet coronatestet to gange mod tidligere kun en ugentlig test.

I perioden er tre Premier League-kampe blevet udskudt efter smitteudbrud i enkelte klubber. I alt er fire Premier League-kampe blevet udsat i den seneste tid, og fredag kan det meget vel ske for FA Cup-kampen mellem Aston Villa og Liverpool.

Premier League har tidligere afvist at holde en coronapause trods en stigning i antallet af smittede, og den linje fastholder ligaen.