Fodbold

Hjulmand dropper Robert Skov som back

Fremover skal Hoffenheim-spilleren i stedet kæmpe om en plads på en af de to kanter på det danske fodboldlandshold.

Robert Skovs tid som venstre back i tyske Hoffenheim synes at være forbi.

I otte af bundesligaklubbens seneste ni kampe har danskeren primært spillet på kanten i højre side, og hvis det også er planen fremadrettet, betyder det, at han ligeledes er færdig med at spille venstre back på det danske fodboldlandshold.

- Ja, det gør det. Det var et projekt i samarbejde med hans klub. Men hvis det ikke længere er planen, at han skal spille venstre back, så ser vi anderledes på det, siger landstræner Kasper Hjulmand til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Han har trænet og spillet som venstre back i Hoffenheim, og det ville vi understøtte på landsholdet, men hvis det ændrer sig i klubben, så ændrer det sig også på landsholdet.

Da Hjulmand overtog landstrænersædet efter Åge Hareide, lignede Robert Skov ellers landsholdets nye bud på en venstre back. De fire kampe, han indtil nu har fået under Kasper Hjulmand, har alle været på backpositionen.

Men nu ser det i stedet ud til, at Joakim Mæhle og Jens Stryger Larsen, der var Hareides foretrukne venstre back, skal slås om spilletiden på positionen på landsholdet, og Skov skal kæmpe om en plads på en af de to kanter.

Omskolet efter kort tid i Hoffenheim

Det var bare få kampe efter skiftet til Hoffenheim fra FC København i sommeren 2019, at den daværende Hoffenheim-træner Alfred Schreuder valgte at omskole den tidligere superligatopscorer fra højre wing til venstre wingback.

Den nu 24-årige dansker sad på bænken i Hoffenheims tredje bundesligakamp i 2019/20-sæsonen, blev skiftet ind i den fjerde, men derfra var Skov fast mand i tyskernes venstre side i 13 ligakampe i træk, indtil han blev ramt af en muskelskade.

Den holdt ham ude i to kampe, men så var Robert Skov tilbage i startopstillingen, og i forrige sæson spillede han 22 ud af 31 bundesligakampe som enten venstre back eller venstre midtbane afhængig af Hoffenheims formation.

I de seneste ni bundesligakampe i denne sæson, hvor Hoffenheims træner nu hedder Sebastian Hoeness, er det dog den Tottenham-ejede brite Ryan Sessegnon, der har siddet på positionen som venstre wingback, mens danskeren som nævnt tidligere er tilbage i højre side.

Robert Skov har også været ud og ind af tyskernes startopstilling i denne sæson. Han har spillet 11 bundesligakampe, 6 Europa League-kampe og 1 pokalkamp. Hans foreløbig eneste sæsonmål er scoret i Europa.