Fodbold

- Dejligt han gad snakke med mig, siger komet om Eriksen

Mikkel Damsgaard er glad for sin egen og holdets indsats i onsdagens sejr over Inter i Serie A, hvor danskeren leverede en iøjnefaldende præstation.

Der var formentlig ingen italienske fodboldiagttagere, der ikke snakkede om Mikkel Damsgaard i løbet af Helligtrekongersdag onsdag den 6. januar.

For selvom lige præcis dén dag traditionen tro bød på fuld spillerunde i den italienske Serie A med hele ti kampe på programmet, så var det Sampdorias nummer 38, der leverede den mest mageløse aktion af alle.

Efter 37 minutters spil af Sampdorias hjemmekamp mod Inter satte den danske kreatør nemlig stjerner som Ashley Young og Stefan de Vrij til vægs, da han driblede sig igennem Inter-defensiven og leverede den målgivende aflevering til Balde Keitas 2-0-scoring.

En aktion, som også landsmanden på modstanderholdet, Christian Eriksen, lagde mærke til.

- Vi snakkede sammen efter kampen. Ja, han roste mig for situationen omkring min assist, siger Mikkel Damsgaard til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Han er en virkelig dejlig person og virkelig sød at snakke med. Det var bare dejligt, at han gad snakke med mig efter kampen.

Stor glæde over sejr og assist

Sampdoria endte med at vinde opgøret med 2-1. Et overraskende resultat for en midterklub som Sampdoria mod Inter, der med en sejr kunne have taget førstepladsen i Serie A.

- Det var ikke bare endnu en kamp. Det føles virkelig stort. Der var fandeme god stemning, efter vi havde slået dem. For der er jo ikke rigtigt nogen, der regner med, at vi vinder over et hold som Inter. Men at vi kunne gøre det og få tre vigtige point, det var rigtig dejligt, siger Mikkel Damsgaard.

Inden Keitas 2-0-scoring - på oplæg af den 20-årige dansker - havde Antonio Candreva bragt hjemmeholdet foran med 1-0 i det 23. minut. Inter reducerede til resultatet 2-1 efter godt en times spil ved de Virj.

Og netop Inters reducering gjorde glæden for assisten ekstra stor for den ellers ydmyge sjællænder.

- Jeg var da glad for at få en assist. Det var lækkert. Og det var nok ikke en helt almindelig assist. Den var flot, men så meget mere tænker jeg heller ikke over det, siger Mikkel Damsgaard og fortsætter:

- Det var vigtigt, at jeg kunne hjælpe holdet til at komme foran 2-0. Det gav lidt pusterum. Og de fik jo også reduceret, så det var jo med til at vinde kampen. Så det føles godt. Og det betyder da noget, at det var mod Inter. Det giver noget tro på tingene.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen var også yderst begejstret for oplægget og fik under kommenteringen af kampen kaldt det for "sæsonens assist".

Glad for Sampdoria

Mikkel Damsgaard skiftede til Sampdoria i sommeren 2020 fra FC Nordsjælland, hvor han har fået sin fodbolduddannelse.

Og danskeren nyder da også livet i Genova, hvor det siden skiftet er blevet til hele 17 kampe i Sampdoria-trøjen. Og det har indtil videre resulteret i to mål og tre assister. Damsgaard har været på banen i 15 af Sampdorias 16 Serie A-kampe i sæsonen.

- Jeg ved ikke, om jeg er overrasket. Men jeg er glad for, at jeg har fået en masse spilletid og for at træneren har stolet så meget på mig. Så jeg er glad for, hvordan det er gået. Jeg er meget tilfreds med, hvordan jeg har udviklet mig hernede, siger Mikkel Damsgaard, der især har haft fokus på sin hurtighed:

- Jeg synes helt klart, at jeg har fået mere speed. Det er noget, jeg har arbejdet på lige siden min tid i FC Nordsjælland, og det synes jeg, man kan se nu her. Uden at jeg er blevet helt vildt hurtig. Men jeg er hurtigere, end jeg var for halvandet år siden.

Hurtigheden med bolden så man i hvert fald i den grad efter 37 minutter af onsdagens kamp mod Inter.

Og selvom de italienske medier allerede nu beretter om interesse for den 20-årige dansker fra større fodboldadresser rundt om i Europa, så beholder jyllingegenseren øjnene på bolden i Sampdoria.

- Jeg har været meget glad for at være her i Sampdoria, så det er egentlig bare det, jeg tænker på lige nu, hvis jeg skal være helt ærlig.

Og det skal man jo.

Næste kamp for Sampdoria og Mikkel Damsgaard venter mandag aften, hvor oprykkerne fra Spezia er modstanderen på udebane. Den kamp kan ses direkte på TV 2 PLAY.