Fodbold

Én kamp fra negativ rekord: Schalke vinder for første gang i 358 dage

Efter næsten et helt år uden en sejr lykkedes det endelig for Schalke 04 at vinde på hjemmebane mod Hoffenheim.

Hvis spillerne i Schalke 04 er lidt rustne udi sejrsangens kunst, kan man ikke bebrejde dem.

De blåklædte spillere fra Gelsenkirchen har nemlig ikke vundet en kamp i den tyske Bundesliga, siden de vandt 2-0 hjemme over Borussia Mönchengladbach den 17. januar 2020.

Siden da har de spillet 30 sejrsløse Bundesliga-kampe – én færre end den rekord, som Tasmania Berlin satte i sæsonen 1965/66.

Men på randen af den skamfulde rekordtangering fandt Schalke-spillerne vindergenet frem igen. Med en sikker sejr på 4-0 over Hoffenheim, der hverken havde Robert Skov eller Jakob Bruun Larsen med

Schalke tilhængerne kan dermed sende en stor tak til angriberen Matthew Hoppe, der med et hattrick i særdeleshed var manden bag den vigtige sejr, som efter 358 dage fjerner det grimme ’nul’ ud for ’antal sejre.’

Opbakning fra rekordtræner

Med sejren undgik Schalke 04 en tangering af Tasmania Berlins rekord fra 1966. Den gang var det tyskeren Hans-Günter Becker, der stod i spidsen for den lille hovedstadsklub.

Selvom han inden dagens kamp havde mulighed for ikke længere at stå alene med den negative rekord, så håbede han faktisk på en Schalke-sejr.

- Jeg tror ikke, at vores sejrsløse rekord bliver slået i dag. Jeg håber for Schalke, at de vinder kampen mod Hoffenheim. Den nye træner Christian Gross er havnet i en knude, men den kunne godt blive løst i dag, sagde Hans-Günter Becker inden kampen til Bild.

Faktisk sender den 82-årige tidligere træner en tak til Christian Gross, fordi deres elendighed har bragt fokus på den gamle rekord.

- Hvis Schalke vinder i dag, så får de nyt liv i nedrykningskampen, og vi beholder vores rekord. Takket været ham kender folk i dag Tasmania Berlin.

Tasmania Berlin spiller i dag i den femte bedste række i Tyskland.