50 danskere er i spil til EM-udtagelse

Til sommer skal Danmark spille tre EM-gruppekampe på hjemmebane. Kasper Hjulmand er i fuld gang med forberedelserne.

Skal – skal ikke til EM?

Det spørgsmål kommer landstræner Kasper Hjulmand til at stille sig selv 50 gange, inden han udtager Danmarks endelige trup.

For flere spilleres vedkommende giver svaret sig selv. For andre kan forårets præstationer blive afgørende, men uanset hvad har alle lige muligheder for at spille sig til de historiske EM-kampe på hjemmebane. Det fortæller landstræneren til Ekstra Bladet.

- Vi arbejder med en bruttoliste på 50 spillere. Og jeg kan forsikre alle om, at ingen er glemt, og alle har en chance for at spille sig ind i sommerens EM-trup, siger Kasper Hjulmand til EB.

Ved fodboldslutrunder må hver nation stille med 23 spillere. Derfor skal Hjulmand strege lidt flere end hver anden spiller på sin liste.

Til sammenligning havde Hjulmands forgænger, Åge Hareide, 47 kandidater til en EM-udtagelse, inden slutrunden blev udsat et år på grund af coronapandemien. Det var planen, EM skulle have været Hareides sidste opgave som dansk landstræner. DBU havde allerede skrevet kontrakt med Hjulmand fra sommeren 2020, da EM blev udsat.

Ekstra Bladet skriver, at Kasper Hjulmand har sendt 48 spillere på banen i løbet af sit første efterår som landstræner. 15 af disse var debutanter.

Det tal er sandsynligvis højere, end Hjulmand havde planlagt inden sin tilgang. Eksempelvis måtte han stille med et noget alternativt landshold, da Danmark mødte Sverige i en testkamp i november, fordi adskillige spillere var i karantæne for at undgå coronasmitte.

Danmark spiller årets første landskampe i marts, hvor Israel, Moldova og Østrig venter i VM-kvalifikationen.