Fodbold

Mourinho hyldes for gestus i historisk kamp

Søndag spillede den tidligere Champions League-finalist ude mod Marine AFC. Her efterlod storklubben et godt indtryk.

Allerede inden startfløjtet handlede FA Cup-kampen mellem Marine AFC og Tottenham Hotspur om meget andet end fodboldspillet, og på hele tre måder viste Tottenham stor respekt for sin modstander.

For eksempel solgte Marine virtuelle billetter til opgøret, der ligesom alle andre kampe i England var lukket for tilskuere. Sådan en billet til ti pund købte Tottenhams manager José Mourinho for at støtte klubben fra den ottendebedste række, og de gode tanker fra Mourinho stopper ikke her.

Af respekt for Marines to sejre i FA Cuppen stillede han op med stjerner som Alderweireld, Lucas, Sissoko og Bale i turneringens tredje runde, selvom Tottenham formentlig havde vundet kampen med lutter reserver. Der er hele 161 ligaplaceringer mellem de to klubber, og det er den største forskel på to hold i FA Cuppens historie, skriver Liverpool Echo.

- Hele ugen har José gjort, hvad han sagde, han ville gøre. Han sendte spillere på banen, han kunne have sparet på bænken, og Tottenham har støttet os med de virtuelle billetter.

- Det er fænomenalt. Jeg bliver nødt til at give fodboldfolket et shoutout, og Tottenhams fans har stået bag os med både halstørklæder og programmet til kamp, siger AFC Marines træner Neil Young til det lokale medie.

I alt solgte Marine AFC 30.697 billetter til kampen – en klar klubrekord, da der kun er plads til 3185 tilskuere på det kompakte stadion i Liverpool. Det skriver BBC, der også fortæller, at hjemmeholdet måtte forvandle et festlokale til et omklædningsrum, så gæsterne kunne leve op til afstandskravene uden for banen.

Søndagens rammer var noget mindre, end Tottenham-spillerne er vant til.

Omgik regel om trøjer

Og så der traditionen med at bytte trøjer efter den slags kampe, hvor en miniput har fået en oplevelse for livet. Det er i øjeblikket forbudt på grund af coronarestriktioner, men også her viste Tottenham masser af overskud.

Klubben havde nemlig medbragt ekstra trøjer til Marine-spillerne, der formentlig ikke tænker meget over resultatet 5-0.

Den næste kamp behøver Marine AFC heller ikke at tænke så meget på. Klubben er så langt nede i de engelske fodboldrækker, at den ikke er fritaget fra den engelske nedlukning, der skal bremse smitte med coronavirus. FA Cup-kampen var en undtagelse.

Hjemmeholdet går æresrunde efter søndagens oplevelse.