Fodbold

Rygter om exit skræmmer ikke Braithwaite

Rygterne om konkurrence på Martin Braithwaites plads i FC Barcelona er tiltagende, men det har danskeren det helt fint med.

FC Barcelona har brug for en ny spidsangriber.

Det har cheftræner Ronald Koeman sagt i flere måneder, og i sidste uge gentog han det.

Lykkes hollænderens mission, betyder det øget konkurrence til danske Martin Braithwaite, der er holdets nuværende 9’er. Den udsigt får dog ikke den selvtillidsfulde dansker til at ryste i bukserne.

- Sådan skal det være i en klub som denne, som stræber efter at have de bedste spillere i verden. Kun på den måde får man det meste ud af spillerne og holdet kamp for kamp. Det skræmmer mig ikke, siger Barcelona-danskeren til catalanske TV3 ifølge Mundo Deportivo.

Siden Braithwaite kom til storklubben i februar sidste år, har spanske medier ellers ikke spildt tiden, når muligheden for at sende ham videre til andre klubber har budt sig.

Derfor handlede interviewet med den catalanske tv-station også om det emne. Han er der dog stadigvæk, og det ændrer en eventuel nyindkøbt spidsangriber ikke på, hvis det står til ham selv.

- Det er udelukket, at jeg forlader Barcelona til vinter eller i slutningen af sæsonen. Jeg vil fortsætte med at kæmpe for mine mål næste sæson.

- Vi har chancen for at vinde mange titler i denne sæson, og det er min ambition. Jeg tænker ikke over andet end at vinde trofæer. Det er derfor, jeg står op hver morgen og arbejder så hårdt, siger Braithwaite.

Hollænder er Koemans favorit

Braitwaite har spillet 19 kampe for storklubben i denne sæson med fem mål og to assists til følge.

Antallet af kampe og spilminutter bliver måske reduceret, hvis Koeman får sin vilje og kommer i mål med sit ønske om at hente Lyons hollænder Memphis Depay. Men for at den handel skal komme i stand, erkender den hollandske træner, at der skal luges ud. Ellers tillader økonomien det ikke.

FC Barcelona havde ikke problemer med at score mål i sin seneste kamp mod Granada i lørdags. Her vandt de 4-0. Braithwaite blev skiftet ind til de sidste 25 minutter af kampen.