Fodbold

Grinende Klopp vandt Lewandowskis penge, men så kom målene

Robert Lewandowski mindes sin tid i Borussia Dortmund, hvor han i de første måneder tjente penge på et væddemål med Jürgen Klopp.

Målt i målbonusser har Robert Lewandowski velsagtens scoret sin egen vægt i kolde kontakter i de seneste sæsoner. I december blev han tilmed kåret som verdens bedste til sit arbejde.

Men én målbonus husker stjerneangriberen særligt godt.

Ikke fordi den var stor, men fordi den er forbundet med gode minder fra Borussia Dortmund, hvor Lewandowski fra 2010 og fire år frem udviklede sig til at blive en af verdens bedste angribere under kyndig vejledning af Jürgen Klopp.

- Det var i 2010, og jeg havde været i Dortmund i nogle måneder. Det var virkelig svært. Da jeg ankom, kunne jeg næsten ikke et ord tysk. Vejret var gråt og vådt, og under Klopp var intensiteten under træning meget, meget høj, skriver Bayern München-bomberen i sit indlæg på The Players Tribune.

- Jeg var desperat efter at markere mig, og Jürgen ville udfordre mig, så i de første måneder lavede vi et væddemål: Hvis jeg scorede 10 mål i en træning, gav han mig 50 euro (371 kroner) - hvis jeg ikke gjorde, skulle jeg give ham 50 euro.

- I de første uger måtte jeg betale nærmest hver gang. Han grinede. Men efter nogle måneder vendte det. Så var det mig, der høstede pengene, så en dag sagde han "stop! Okay! Det er nok, du er klar nu".

Roser 'faderfiguren' Klopp

Som 16-årig mistede Robert Lewandowski sin sygdomsramte far og stod derfor - i højere grad end ellers - på egne ben, da han kom til Tyskland.

Efter en svær start tog Dortmund-karrieren for alvor fart i anden sæson, men først efter et 3-0-nederlag i Champions League efterfuldt af en alvorssnak med Klopp.

Tre dage senere lavede polakken et hattrick og et oplæg i en 4-0-sejr, og det blev vendepunktet.

- I dag indser jeg, at den snak med Jürgen var som en af dem, jeg ville ønske, jeg kunne have haft med min far. En snak jeg ikke havde haft mulighed for at have i mange år. Jeg kunne tale med Jürgen om hvad som helst. Jeg kunne stole på ham.

- Jürgen var ikke kun en faderfigur for mig. Som træner var han den 'hårde lærer', og det mener jeg på den bedst mulige måde. Han ville have topelever, skriver Lewandowski.

I sine fire sæsoner i Dortmund nåede Robert Lewandowski at vinde to mesterskaber, en pokaltitel og en tysk supercup.

I 197 kampe scorede han 103 mål og leverede 42 oplæg.