Fodbold

Skov Olsen med i kæmpe Bologna-forløsning

Andreas Skov Olsen blev skiftet ind i Bolognas forløsende 1-0-sejr over Verona lørdag eftermiddag.

Efter otte Serie A-kampe uden en eneste sejr, lykkedes det lørdag endelig for Bologna at vinde en kamp i den bedste italienske række.

Således blev Hellas Verona besejret med 1-0 hjemme på Stadio Renato Dall'Ara i Bologna. Det er første gang siden november 2020, at Bologna formår at vinde en kamp i Serie A.

Med sejren rykker Bologna op på 12.-pladsen i Serie A. Dermed lægger klubben også tiltrængt afstand til nedrykningsstregen, der før lørdagens kamp blot var fem point væk.

Den danske Bologna-angriber Andreas Skov Olsen blev skiftet ind efter 75 minutters spil.

Her var danskeren tæt på at blive noteret for en assist, da han fra højrekanten lagde et perfekt indlæg ind i hovedet på svenske Mattias Svanberg, der dog headede bolden over mål.

Straffesparksscoring var nok

Bologna stillede med italienske Riccardo Orsolini fra start på højrekanten, og dermed var Andreas Skov Olsen henvist til en plads på bænken hos hjemmeholdet.

Og det var netop Orsolini, der kom i fokus for Bologna i førstehalvleg, da han omsatte et straffespark til mål og bragte Bologna foran med 1-0.

Herefter var hjemmeholdet i total kontrol mod et Hellas Verona-mandskab, der ikke formåede at komme frem til alverden i første halvleg. Bologna formåede dog ikke at udvide føringen inden pausen.

Efter pausen kom Hellas væsentligt bedre med i kampen, men trods en række store chancer - herunder en friløber til Nikola Kalinic - fik de gulblusede gæster aldrig udlignet.

Bologna er nu på 12.-pladsen i Serie A, mens Hellas Verona mister et skridt i sub-toppen og nu er på niendepladsen.