Fodbold

Messi får første røde kort i Barcelona-trøjen

Lionel Messi fik direkte rødt kort i den forlængede spilletid af Super Cup-finalen mod Athletic Bilbao søndag aften.

FC Barcelona tabte søndag aften Super Cup-finalen 2-3 til Athletic Bilbao efter forlænget spilletid.

Men det var især et direkte rødt kort til Lionel Messi i den forlængede spilletid, der stjal billedet mod slutningen.

Det er første gang i Messis 753 kampe for FC Barcelona, at argentineren bliver vist ud.

Udvisningen kom efter en situation, hvor Messi ramte en modstander i ansigtet med et slag i forbindelse med en nærkamp. I første omgang fik bataljen ingen konsekvenser for Lionel Messi, men da situationen efterfølgende blev set igennem via VAR, fandt dommeren et direkte rødt kort frem og viste Messi ud.

Før søndagens røde kort var Lionel Messi blot blevet udvist to gange i sin karriere. Og begge gange var det i kamp for Argentinas landshold. Det første kom i Messis landsholdsdebut mod Ungarn i 2005, mens det andet kom i en kamp mod Chile i 2019.

Referat (af Ritzau)

Athletic Bilbao var på hælene i søndagens spanske Super Cup-finale mod FC Barcelona, men endte med at tage en overraskende sejr. På et drømmemål af angriberen Inaki Williams vandt Bilbao 3-2 efter forlænget spilletid i finalen, som blev spillet i Sevilla.

Inaki Williams fik bolden på kanten af feltet i den forlængede spilletids 94. minut, og angriberen sendte et flot langskud afsted. Bolden sad helt oppe i krogen.

Barcelona havde ikke noget modsvar i den resterende del af den forlængede spilletid. Tværtimod var Bilbao konstant i stand til at forsvare sig godt. Og Barcelonas stjernespiller Lionel Messi modtog direkte rødt kort for at rive en modstander omkuld midt på banen i det sidste minut.

Barcelona-angriberen Antoine Griezmann scorede til 1-0 efter 40 minutter, da franskmanden stod helt fri og sparkede en løs bold i nettet. Men blot to minutter senere lykkedes det for Bilbao at udligne til 1-1 ved kantspilleren Oscar de Marcos.

Griezmann slog til endnu en gang efter 77 minutter og scorede til 2-1 efter en perfekt aflevering fra backen Jordi Alba. Det var dog heller ikke nok mod et stædigt kæmpende Bilbao-mandskab, der også gik hårdt ind i alle dueller med stor fysik.

Indskiftede Asier Villalibre udlignede til 2-2 i det 90. minut, og så skulle kampen afgøres i forlænget spilletid. Kort inden 2-2-målet var den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite skiftet ind.

Braithwaite havde en enkelt afslutning, men den blev ikke for alvor farlig. Og Barcelona må rejse hjem med en karantæne til Messi og uden en titel til pokalskabet.