Fodbold

Real Madrid satte måltavlemand på overarbejde

Real Madrid sejrede sikkert med 4-1 på udebane over Alaves. En hjælper på stadion stjal opmærksomheden, da Alaves tog analog måltavle i brug.

Real Madrid vandt knusende sikkert over Alaves med 4-1, men det var en hjælper fra Alaves, der stjal opmærksomheden uden for banen.

Hjemmeholdet kunne fejre klubbens 100 års-jubilæum, og i den anledning havde de valgt ikke at tage deres normale elektroniske måltavle i brug.

Der var kun spillet et kvarters tid, da det kom til udtryk. Selvom Real Madrid var uden en coronaramt Zinedine Zidane på trænerbænken, bragte Casemiro hurtigt Real Madrid foran på et hovedstød efter et hjørnespark.

Så blev en hjælper fra Alaves sat på en usædvanlig opgave.

Som en hyldest til klubmanden Donato Díaz Villaluenga, der var kendt som 'måltavlemanden' i Alaves, havde hjemmeholdet taget en analog måltavle i brug. Donato Díaz Villaluenga passede måltavlen fra sæsonen 1945 og 50 år frem, inden han stoppede i en alder af 82 år. Trofast troppede han op til Alaves' hjemmekampe trods vind og vejr, og han har var med på Alaves' rejse fra de lavere rækker til den bedste spanske række.

Måltavlen og klubikonet Donato Díaz Villaluenga er afbilledet på klubbens stadion.

Det skal være usagt, om Real Madrid kendte til 'måltavlemanden', men de gjorde i hvert fald deres til at sætte fokus på måltavlen.

Kort før pausen blev det 2-0, da Karim Benzema fordoblede føringen, efter at han bankede bolden helt op i hjørnet efter en snedig frispilning.

Mens hjælperen med måltavlen lod til at tage sig god tid med at skifte tallene, havde Real Madrid travlt på banen. For bare få minutter efter gjorde de det til 3-0 kort inden pausen.

Eden Hazard blev spillet fri, og han sparkede smart oven i bolden, så den hoppede over foden på Alaves' målmand.

Manden, der styrede måltavlen, havde taget hansker på i en kold forestilling. Men spillerne på banen gjorde, hvad de kunne, for at holde ham beskæftiget.

I anden halvleg fik Joselu reduceret for Alaves, men den lille flig af spænding, han fik bragt tilbage i kampen, forduftede hurtigt.

Med 20 minutter igen trak Karim Bezema godt ind i banen, og så sparkede han den sidste spænding ud af kampen med en klinisk scoring i langt hjørne.

Måltavlen endte med at vise 4-1.

Mens Real Madrid marcherer et skridt nærmere Atletico Madrid i toppen af tabellen og nu er fire point efter på andenpladsen, marcherer Alaves nu rundt til en masse nærliggende byer, hvor den ikoniske måltavle skal vises frem i anledningen af klubbens jubilæum.