Fodbold

Eksperterne er enige om Serie A-mester

Det er tæt i toppen af Serie A, efter halvdelen af sæsonen er spillet. TV 2 SPORTs fodboldeksperter giver deres bud på en kommende mester.

Juventus har været helt og aldeles suveræne i de seneste år, hvor det er blevet til hele ni mesterskaber i træk.

Men de forsvarende mestre har ikke været i højeste gear, og derfor er det nu en af de mest spændende sæsoner i mange år.

Flere hold byder sig til, og TV 2 SPORTs to fodboldeksperter Martin Mikkelsen og Mads Junker vurderer her topholdenes chancer for at slutte øverst.

- Vi kan på ingen måde afskrive de første seks hold. Og til dels også Lazio på syvendepladsen, siger Mads Junker.

Lige nu ligger AC Milan og Inter bedst til på de to øverste pladser, men man skal aldrig afskrive Juventus med deres rutine, siger Martin Mikkelsen.

- De her Milano-klubber. Hvem ved, når det endelig spidser til? Kommer de til at tænke for meget over tingene? Bliver de bange for at vinde? Det er en klassiker. Det gør de altså ikke i Juventus. Det er altså spillere, der bare er vant til at vinde. Det kan godt blive afgørende, når det spidser til.

Mens Roma, Lazio, Napoli og Atalanta også bliver nævnt som mesterskabsaspiranter, er det AC Milan, Inter og Juventus, der er de tre store favoritter.

Her vurderer eksperternes de tre klubbers chancer for at tage mesterskabet:

AC Milan (43 point efter 19 kampe)

Det har længe set rigtig godt ud for AC Milan. Efter 15 kampe havde de stadig ikke tabt, men på hjemmebane mod Juventus blev det til det første nederlag i ligaen i denne sæson.

Hjemme mod Atalanta blev det til sæsonens andet nederlag – endda et klart et af slagsen. AC Milan fører dog stadig Serie A – ikke mindst takket være 39-årige Zlatan Ibrahimovic, der har scoret 12 mål.

- Jeg synes, at i hele 2020, og hvad vi har set i år, har de set så stærke ud fysisk og har været så godt forberedt på modstanderne. De har været så svære at skabe noget imod, siger Martin Mikkelsen.

Men det er ifølge Mads Junker betænkeligt, at AC Milan nu to gange er blevet decideret udspillet mod to af rivalerne i toppen.

- Jeg sad med følelsen af, at det her hold lige pludselig er blevet ordinært i stedet for at være suverænt. Milan skal dog have den kredit, at de har bragt sig i en situation, hvor de kan tillade sig at tabe til nogle direkte konkurrenter og stadigvæk føre ligaen, siger Mads Junker.

Inter (41 point efter 19 kampe)

Christian Eriksen har primært set til fra bænken, mens Inter har set gode ud i store dele af sæsonen.

Det er blevet til pointtab i tre af de sidste fire kampe, men det ændrer ikke ved, at de er ligaens mest scorende hold.

- Jeg synes, at de har været gode længe. De er solide. Jeg synes, at der er meget, der taler for Inter. De bliver bedre og bedre og har efterhånden lært det her koncept, siger Martin Mikkelsen.

Inter er anført af Romelu Lukaku, der ligesom Zlatan Ibrahimovic også er noteret for 12 mål. Belgieren kan få en afgørende rolle, når mesterskabet skal afgøres.

- Milan kan godt uden Zlatan. Jeg synes ikke, at vi har set bevis for, at Inter kan uden Lukaku. Han er så vigtig for den måde, de spiller på. For den måde de angriber på. Han gør alle omkring sig bedre, siger Mads Junker.

Juventus (36 point efter 18 kampe)

Juventus har nærmest haft patent på det italienske mesterskab, men i den her sæson ser det ud til, at de forsvarende mestre kan få noget sværere ved at tage det tiende mesterskab i træk.

Selvom Cristiano Ronaldo er topscorer i ligaen med 15 mål, er det blevet til for mange pointtab både på udebane og på hjemmebane. Klubben ligger lige nu på en aktuel fjerdeplads, men de har også spillet en kamp færre end både AC Milan og Inter.

- Med så mange hold foran er de underdogs. Ronaldo har virket uskarp i de sidste par kampe, siger Mads Junker.

Alligevel er der en faktor, man absolut ikke må underkende, understreger Martin Mikkelsen.

- De har jo altså klassespillere på så mange positioner, og de har flere målscorere. De har andre end bare Ronaldo. De har også Morata, der kan lave mål. Kulusevski og Chiesa laver også mål. Hvis der er noget hold, man skal tillægge den her vindermentalitet, er det Juventus, siger han.

Men når alt kommer til alt, er de to eksperter enige om, hvem pilen peger på. Ligesom flere bookmakere har de også Inter som favorit.

- Inter er lige nu det bedste kort, med det vi har set fra Milan på det seneste, siger Mads Junker.

Martin Mikkelsen stemmer i kor og peger også på Inter, der aktuelt indtager andenpladsen i Serie A.