Fodbold

Eriksens frisparksperle sender AC Milan ud af pokalen

Ni minutter på banen var nok for Christian Eriksen til at afgøre kampen dybt inde i tillægstiden.

Christian Eriksen har ikke haft meget succes i Inter-trøjen, men tirsdag aften blev han matchvinder i pokalkvartfinalen mod lokalrivalerne fra AC Milan.

Syv minutter inde i dommerens tillægstid sendte Inter-danskeren et frispark over muren og i mål til resultatet 2-1.

Eriksen blev skiftet ind i det 88. minut og havde således kun været på banen i ni minutter.

Inden danskerens sejrsmål havde Zlatan Ibrahimovic bragt AC Milan foran i det 31. minut. I det 71. minut udlignede Romelu Lukaku på et straffespark.

Inter er dermed videre til semifinalen i Coppa Italia, hvor vinderen af onsdagens opgør mellem Juventus og Spal venter.

Dårlig dag for Simon Kjær

Mens Christian Eriksen altså endte som den store helt, blev det en ærgerlig dag for Simon Kjær.

Den danske landsholdskaptajn måtte således for anden gang på små to måneder forlade en Milan-kamp før tid.

Kjær var som altid med fra start for Milan, men blev skiftet ud allerede efter 20 minutter efter at have pådraget sig, hvad der umiddelbart lignede en muskelskade i forbindelse med en tackling på Alexis Sánchez.

Sidste gang, Kjær udgik med en skade, var i starten af december mod Celtic i Europa League. Han missede derefter de efterfølgende seks kampe.

Milan havde desuden den kun 18 år gamle danske målmand Andreas Jungdal på bænken.

Ibrahimovic vist ud

Ibrahimovic sendte Milan i front efter en halv time, da han med et fladt spark sendte bolden i mål via indersiden af den ene stolpe.

Svenskeren var i fokus igen kort før pausen, da både han og Inters Romelu Lukaku fik gult kort i forbindelse med et skænderi på banen.

Et kvarter efter pausen sluttede Ibrahimovics kamp så før tid, da han nedlagde Aleksandar Kolarov og fik sit andet gule kort.

Derefter lagde Inter for alvor pres på Milan. Det resulterede i, at Romelu Lukaku udlignede på et straffespark med 20 minutter tilbage.

Inter belejrede mod slutningen Milan-feltet, men der skulle altså en frisparksperle af Christian Eriksen til, før det forløsende føringsmål blev en realitet.