Anføreren tog coronavirus med hjem fra Dubai: - Det er pinligt

1. divisionsklubben Vendsyssel FF er lagt ned af coronavirus efter to spilleres ferietur til Dubai.

I øjeblikket skulle Vendsyssel FF være i gang med forberedelsen til forårssæsonen i landets næstbedste fodboldrække.

Men i alt ni spillere og ledere er lagt ned med coronavirus.

For to af spillerne er det mere end sygdommens følgevirkninger, der sidder i kroppen. Det er også skyldfølelse.

Sammen tog anfører Søren Henriksen og Mikkel Wohlgemuth i starten af januar af sted til Dubai. Efter hjemkomsten testede de positive for coronavirus. Siden gjorde flere fra klubben det samme.

- Vi vidste jo godt i forvejen, at vi havde taget en åndssvag beslutning, og at det her så sker, gør den bare endnu dårligere, siger Søren Henriksen ifølge Nordjyske om smittespredningen, som han sandsynligvis er skyld i.

- Havde det nu bare været os selv, der blev straffet, men det er jo pinligt, at vi er grunden til, at det udvikler sig sådan her, og at mange af vores holdkammerater er blevet smittet, lyder det fra Henriksen, der ifølge avisen var den første til at teste positiv.

Derfor accepterer den 28-årige Vendsyssel-anfører den kritik, som strømmer ind på de sociale medier i disse dage.

- Den seneste uge har jeg fået mange beskeder fra folk, jeg ikke kender, der skriver, at jeg er en idiot, og de har jo ret. Hele landet er lukket ned, og vi har nogle retningslinjer, vi skal følge, så jeg kan godt forstå, hvis folk føler, vi har skidt lidt på det hele, siger Søren Henriksen.

Misser tre uger

Ikke-nødvendige rejser var frarådet, da Henriksen og Mikkel Wohlgemuth tog til De Forenede Arabiske Emirater.

Da holdkammeraterne var afsted, kunne de læse historier om danskere, der tog den mere smitsomme sydafrikanske coronavariant med hjem fra Dubai.

De blev testet på turen, efter hjemrejse og søndagen før første træningsdag med Vendsyssel FF. Da de tests alle var negative, mødte de ind i klubben om mandagen.

Det viste sig at være dumt. Anføreren blev siden testet positiv for coronavirus – dog ikke den sydafrikanske variant – og har med egne ord været ”ret syg”.

Søren Henriksen fortæller, at han har undskyldt over for alle i klubben, og at han er klar til at tage en eventuel straf.

Ifølge Nordjyske misser Vendsyssel FF minimum tre uger af forberedelsen til forårssæsonen.

Efter planen skal nordjyderne spille første 1. divisionskamp 13. februar. Vendsyssel FF er nummer 10 i rækken med 12 hold.