Fodbold

Rivaldo kalder det en fejl ikke at sælge Messi

Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona udløber ved udgangen af denne sæson, hvorfor han allerede nu frit kan forhandle sin fremtid på plads.

Da Lionel Messi i starten af september meddelte, at han for en stund lagde planerne om at forlade FC Barcelona på hylden, vakte det formentlig glæde hos langt størstedelen af klubbens mange fans verden over.

Nu ser Messis afsked ud til at være uundgåelig

Rivaldo

Men det var faktisk en fejl, at den catalanske storklub modsatte sig argentinerens ønske om at finde sig en ny arbejdsgiver. Det mener Rivaldo, der selv spillede i Barcelona fra 1997 til 2002.

- Bestyrelsen lavede en fejl ved ikke at sælge Messi, da han stadig var bundet af sin kontrakt. De kunne have gjort det samme, som Real Madrid gjorde med Cristiano Ronaldo, hvor de solgte ham og tjente omkring 100 millioner euro (743 millioner kroner), siger brasilianeren ifølge det catalanske medie SPORT.

Lionel Messi har spillet i FC Barcelona i hele sin professionelle karriere, men til sommer kan det være slut, da argentinerens kontrakt har udløbsdato.

Og der er ikke meget, der tyder på, at en forlængelse er på trapperne. Op til denne sæson valgte Messi højst overraskende meddele sit ønske om at forlade klubben. Et ønske, der blev afvist af Barcelonas ledelse.

"Det er smertefuldt at se"

I flere uger var spekulationerne om Messis fremtid mange. De fik en foreløbig afslutning, da argentineren 4. september opgav sin mission om øjeblikkeligt at få nye græsgange og meddelte, at han ville spille kontrakten ud i Barcelona.

Det er sket i en tid, hvor catalanerne har store udfordringer både på og uden for banen. Resultaterne svigter, og økonomien skranter.

- Nu ser Messis afsked ud til at være uundgåelig. Det er meget smertefuldt at se, at så talentfuld en spiller skal forlade Barcelona gratis, når klubben i øjeblikket gennemgår så store økonomiske problemer, siger Rivaldo.

Lionel Messi har spillet i FC Barcelona i 19 år, hvor han har opnået store individuelle og kollektive triumfer. Seks gange har han vundet titlen som verdens bedste fodboldspiller, og med klubben har han vundet Champions League fire gange og LaLiga hele 10 gange.

Det er endnu uvist, hvem der i den kommende sæson vil få glæde af Lionel Messi. Han er nu fri til at forhandle med andre klubber, men han har tidligere fortalt, at han først vil træffe en beslutning, når sæsonen er færdigspillet.