Fodbold

FCM henter gammel kending hjem

FC Midtjylland henter Jonas Lössl hjem fra Everton og har givet ham en lang kontrakt.

De forsvarende mestre er blevet en profil rigere her til formiddag.

FC Midtjylland har hentet målmand Jonas Lössl i engelske Everton. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

- Vi er sindssygt glade for at få Jonas hjem. Han var jo den første akademispiller i sin tid, og han kender klubben ind og ud. Det er en fantastisk historie og et perfekt match, siger sportschef Svend Graversen.

- Nu kommer han hjem som en umådeligt dygtig målmand, som har bevist sig i de største ligaer og været med landsholdet adskillige gange. Samtidig bliver han også værdifuld over for vores unge spillere med alt hans erfaring fra udlandet.

Jonas Lössl kom til FC Midtjylland i 2004, da akademiet slog dørene op. Han fik sin førsteholdsdebut i 2010 og opnåede 137 kampe, før han i sommeren 2014 blev solgt til franske Guingamp.

Han har senere spillet i den tyske Bundesliga for Mainz og for Huddersfield og Everton i England.

Opholdet i Everton blev imidlertid aldrig vellykket for den 32-årige keeper, der for det meste varmede bænken eller slet ikke var med i kamptruppen.

Glad for at være tilbage

Jonas Lössl lægger ikke skjul på, at han er lykkelig for den aftale, han har indgået med klubben fra Heden.

Han ser frem til at bidrage på holdet og støtte klubbens mange unge spillere.

- Jeg kigger ind i et fantastisk projekt. Der er noget, jeg gerne vil opnå her, som jeg ikke har prøvet før, men som FCM har opnået siden. Det vil jeg gerne være med til, og jeg vil bidrage til, at vi kan tage det næste step. Det har også været den primære drivkraft for, at jeg er kommet hjem. Jeg bliver en del af en ambitiøs klub, lyder det fra Lössl.

Målmanden har skrevet under på en aftale med FC Midtjylland, som gælder indtil 30. juni 2025.

AaB henter også spiller i England

Superligaklubben AaB har også hentet forstærkning i England. Mandag har AaB præsenteret den norske offensivspiller Martin Samuelsen på en lejeaftale med købsoption.

Han skifter fra Hull City.

- Martin er en spiller, der måske kom lidt for tidligt til England, og som derfor stadig ikke helt har forløst sit store potentiale, lyder det i pressemeddelelsen fra AaB-sportschef Inge André Olsen.