Fodbold

Britisk prins raser efter racistiske angreb på fodboldspiller

Prinsens skarpe kommentarer kommer, efter at flere spillere i den seneste uge er blevet udsat for racisme på sociale medier.

I Storbritannien har Prins William kastet sig ind i kampen mod racisme i engelsk fodbold.

Det sker, efter at Manchester United-stjernen Marcus Rashford som den seneste i rækken er blevet udsat for voldsom racisme på sociale medier.

En racisme så voldsom, at Manchesters politi søndag annoncerede, at de nu har åbnet en sag og efterforsker flere af beskederne.

Og det fik prinsen, der er chef i det engelske fodboldforbund (FA), til tasterne.

- Racisme - hvad enten det er på banen, på tribunerne eller på sociale medier - er foragteligt og skal stoppe, skrev Prins William på Twitter.

- Vi har alle et ansvar for at skabe et miljø, hvor sådanne angreb ikke tolereres, og hvor de, der vælger at sprede had og splittelse, holdes ansvarlige for deres handlinger.

Angrebet efter 0-0 kamp

Lørdag aften spillede Manchester United 0-0 mod Arsenal.

Kort efter strømmede det ind med racistiske beskeder i Marcus Rashfords indbakke på Instagram. Men der skal mere til at ryste den unge Rashford.

- Jeg er en sort mand og er hver dag stolt af, at jeg er det, skrev han på Twitter.

Rashford 'advarede' om, at ingen kommentarer kan forandre den fornemmelse af stolthed, og at han ikke vil dele screenshots af, hvor voldsomme de er.

- Der er børn i alle farver, der følger mig, og de har ikke behov for at se det her. Smukke farver, der kun burde fejres.

Udsat for mange angreb

Marcus Rashford er i Storbritannien kendt for mere end fodbold.

Den 23-årige mand er en engageret fortaler for gratis mad til fattige skolebørn, efter at han selv voksede op i fattigdom.

Det arbejde har skaffet ham mange fans, og i efteråret blev han endda tildelt den fornemme orden MBE af den engelske dronning.

Men det gør også, at han angribes hårdere, hvis han skuffer fans på fodboldbanen.

Det kan man for eksempel se på Twitter og Instagram.

Racismen lever i engelsk fodbold

Men Rashford er langt fra den eneste, der har oplevet racisme.

Racismesager er et stigende problem i engelsk fodbold, og flere Premier League-spillere har det seneste år snakket om, hvad der venter dem, hver gang de logger på.

Alene den seneste uge er også Rashfords holdkammerater Axel Tuanzebe og Anthony Martial blevet angrebet, efter Manchester Uniteds nederlag til Sheffield United i onsdags.

Angrebene mod dem er også med i den sag, Manchester Politi nu efterforsker.

- Sådanne hadefulde ord har ingen plads nogen steder i vores samfund, hverken på nettet eller andre steder, sagde politiet i en pressemeddelelse.

Facebook, der ejer Instagram, sagde søndag, at de har fjernet flere kommentarer og konti i sagen.