Fodbold

Danskers agent måber over afslag

Kasper Junker har angiveligt haft gode muligheder for at forlade Bodø/Glimt i det seneste transfervindue.

En helt vanvittig sag.

Faktisk er den fuldstændig håbløs, siger Kasper Junkers agent til norsk TV 2 og Aftenposten.

Han har sågar aldrig oplevet noget lignende, tilføjer han.

Christian Bysted, som agenten hedder, forstår simpelthen ikke, at Kasper Junker stadig spiller i Bodø/Glimt efter transfervinduets lukning. Klubben havde jo tilbud på op mod 25 millioner norske kroner, fortæller han til de norske medier.

- De hentede Junker for 3,8 millioner norske kroner for et år siden og lovede ham, at hvis han blev i et år, scorede 20 mål og vandt mesterskabet, så kunne han tage af sted. Det så ud til at være en god plan for alle parter, og nu kunne de have solgt ham for fem, seks, syv og otte gange så meget, siger agenten til Aftenposten.

- Da der kom bud i sommer, var det samme historie. ”Vi sælger ham til vinter.” Og når man får bud på over 20 millioner kroner, og de alligevel siger nej, så bliver jeg virkelig skuffet. De har solgt ham en drøm, vi troede på, tilføjer han over for norsk TV 2.

Mandag meldte Bodø/Glimt ud, at klubben havde droppet forhandlingerne med en unavngiven klub fra Tyrkiet. Buddet fra Tyrkiet var økonomisk tilfredsstillende, men ifølge den norske mesterklub blev forhandlingerne stoppet, fordi der var "utilstrækkelig sikkerhed for, at transfergebyret betales, og at transferen er indrammet i en kendt og normal struktur".

Bodø/Glimt: Hver sag har sin egen tvist

Flere norske medier skriver, at tyrkiske Kayserispor og italienske Crotone har været interesseret i Junker i det netop overståede transfervindue. Og ifølge Junkers agent har danskeren, der scorede 27 mål i sidste sæson, også været interesseret i at komme videre.

- Jeg har snakket med ham, og han sagde: ”Jeg er ikke engang sur. Jeg forstår det bare ikke. Jeg bliver 27 år i marts, og dette var min chance. Den tager de fra mig, fordi de vil tjene de sidste penge,” siger agenten Christian Bysted til Aftenposten.

Samme medie har været i kontakt med Bodø/Glimts daglige leder, Frode Thomassen. I en mail skriver han blandt andet, at han har svært ved at genkende kritikken, og at der i mange tilfælde er tale om bud, der sendes direkte fra agenten selv:

- Vores oplevelse er, at vi aldrig kommer i en forhandlingsposition, men bliver dikteret løsninger, som vi skal løbe ind i og acceptere med store smil.

- Det er nu engang sådan, at det er klubberne, der skal komme til enighed først, og så kan der forhandles om personlige betingelser. Ingen af de aktuelle sager er startet med en kontakt mellem klubberne.

- Hver sag har sin egen lille tvist, og der er for eksempel forskel på en låneaftale med køb eller et regulært salg. På samme måde er der forskel på, om pengene kommer umiddelbart eller i afdrag over flere år. Det er de samlede vurderinger af disse forhold, som blandt andet afgør, om det er en god aftale for klubben eller ej.