Fodbold

Ekspert forstår ikke Lössl, hvis planen er en EM-plads

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker undrer sig over, at Jonas Lössl er skiftet til FCM, hvis hans plan er at få en plads i den danske EM-trup.

Premier League, Bundesligaen, Ligue 1 og en landskamp.

En karriere, de fleste danske fodboldspillere kun kan drømme om. Men siden Jonas Lössl forlod Superligaen i 2014, har den danske målmand fået opbygget et glorværdigt CV.

Franske Guingamp, tyske Mainz og de engelske klubber Huddersfield og Everton har haft den danske målmand på kontrakt.

Men nu er den 32-årige tidligere FC Midtjylland-spiller altså vendt hjem til Danmark. Og hjem til Heden. Han drømmer nemlig om noget stort til sommer.

- Jeg ved godt, at jeg skal gå efter spilletid, for det er nødvendigt for at komme med til EM, som betyder sindssygt meget for mig. Jeg var i en situation i Everton, som ikke var holdbar. Det var ikke det, jeg ønskede mig. Jeg skulle have noget spilletid, og at det så passede overens med, at Midtjylland ville have mig, er kun fantastisk, siger Lössl til TV 2 SPORT.

Jonas Lössl har i flere år været inde omkring det danske landshold.

For Jesper Hansen er det ikke videre faretruende

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2 SPORT

Det er blevet til en enkelt kamp, men rollen som anden- og tredjemålmand har han haft i langt flere tilfælde.

Det har dog ikke været tilfældet på det seneste, hvor FC Midtjyllands nuværende målmand, Jesper Hansen, har været foran i køen.

Lössl er ikke den bedste målmand i FCM

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker forstår godt, at FC Midtjylland har hentet Lössl. Men han tror ikke, den tidligere Everton-keeper skal vogte mellem stængerne på ugentlig basis i Superligaen.

- Jeg tror ikke, Jonas Lössl er hentet ind som førstemålmand. Det ville være vanvittigt overraskende i forhold til den status, Jesper Hansen har oparbejdet i FC Midtjylland. Lössl er hentet ind af andre årsager end det sportslige. Det er jo en god historie, at du får en ungdomsspiller fra klubben hjem, som er meget kvalificeret. Han er gratis, og han har et forhold til klubben.

- Handlen er jo fremragende for FC Midtjylland. For Jesper Hansen er det ikke videre faretruende. Der er intet, der indikerer, at Hansen skulle være færdig. Det ville overraske mig meget, hvis Lössl er hentet ind som førstemålmand. Jeg ser stadig Hansen som den bedste.

Lössl er blevet hentet ind på en kontrakt, der løber til sommeren 2025. Så fremtiden ligger i den grad hos de danske mestre.

Jesper Hansen, der faktisk i flere omgang har overhalet Jonas Lössl på landsholdet, er stadig på kontrakt hos FCM til 2022.

Jesper Hansen har jo vist, han er Superligaens bedste målmand

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2 SPORT

Lössl selv ser det mest af alt som en fordel, at FC Midtjylland nu råder over både ham og Jesper Hansen.

- Alle fodboldspillere med ambitioner har selvfølgelig forhåbninger om at spille. Det har jeg også, og det har Jesper også. Vi kender hinanden rigtig godt og har stået i den her konkurrence før på landsholdet. I klubber som FCM, og med de ambitioner, der er her, skal der være kamp om alle pladser - inklusiv målmandspladsen.

- Det har jeg været vant til alle de steder, jeg har været. Det er kun godt, og det håber jeg, der kan komme noget godt ud af.

'Det her forår er Jesper Hansens'

Selvom Lössl er klar til at kæmpe om titlen som førstemålmand, så er der ikke meget, der taler for, at Jesper Hansen skulle være på vej ud. Eller være på vej ned i niveau.

- Jesper Hansen har ikke vist svaghedstegn. Der har ikke været tale om graverende fejl eller noget. Han har været glimrende i Champions League. Ham, Scholz og Sviatchenko er jo de tre vigtige i den her gode defensiv, siger Mads Junker og uddyber:

- Så jeg tror ikke, Jesper Hansen skal frygte noget. Han har jo vist, han er Superligaens bedste målmand. Og han har vist, han har FC Midtjylland-dna. Han har været med til at tegne succesen. Så jeg ser det, som om man forstærker sig på målmandsposten, men uden at hente en ny førstemålmand ind. Jeg kan ikke se andet, end at det her forår er Jesper Hansens.

Jonas Lössl var fast mand i Huddersfield, da holdet spillede i Premier League.

FC Midtjylland råder lige nu over to af de målmand, der må antages at være blandt de fire bedste bud på at blive udtaget til det danske landshold. Her peger Junker på de to FCM-vogtere, Frederik Rønnow og Kasper Schmeichel som de fire bedste lige nu.

Meget skal derfor flaske sig, hvis der skal blive plads til dem begge til EM, da de jo selvsagt ikke begge to kan være førstemålmand i FC Midtjylland resten af denne sæson og dermed vise sig frem for Kasper Hjulmand.

Undrer sig over Lössl

Derfor undrer Mads Junker sig også lidt over, at Lössl har valgt det her skifte, når der blot er et halvt år til EM.

Og så endda på et tidspunkt, hvor der var fine udsigter til at overhale Rønnow, der heller ikke har væltet i spilletid i Tyskland.

- Fra Lössl synspunkt undrer jeg mig lidt over, man ikke finder en Championship-klub, hvor man kan spille en masse. Eller en norsk, tysk eller svensk klub. Der må være mange, der kan bruge ham. Når jeg hører Lössls udtalelser, så hører jeg, han gerne vil være med på den her rejse, han var med til at starte. Så det er nok meget personligt. Sportsligt giver det mindre mening for Lössl i forhold til den nuværende situation.

- Hvis de har en aftale om, at han kan blive førstemålmand i 2022, når Hansens kontrakt udløber, så kan jeg godt se, det giver mening. Det kan være, han er valgt at gå med en chance, han ikke ville få igen. Men rent sportsligt vinder han mindst på det i forhold til FC Midtjylland, siger Junker.

Superligaen starter op igen tirsdag den 2. februar. FC Midtjylland starter den 4. februar med en kamp mod Sønderjyske.