Fodbold

Eriksen var sat til salg – men derfor bliver han i Inter

Christian Eriksen var dømt ude, men en taktisk konvertering har betydet, at han har fået en ny værdi i Inter.

Beskeden var meget klar: Christian Eriksen passede ikke ind i Inter, og han blev derfor sat til salg i slutningen af 2020.

Men ved midnatstid lukkede transfervinduet i, og den danske midtbanespiller er fortsat at finde i Milano-klubben. Og det kommer bag på fodboldekspert Mads Junker, hvis man tager Inters udmelding in mente.

- Det er meget overraskende, at han fortsat er i klubben, efter den meget konkrete udmelding de kom med. De sagde stort set, at han skulle væk for enhver pris. Jeg ved ikke, om det afskrækkede Inter fra at sælge, fordi de har fået lave bud, eller hvad der er sket, siger Mads Junker.

- Men Christian Eriksen er efterfølgende begyndt at spille, og cheftræner Antonio Conte er begyndt at bruge ham i en anden position, og han har kunne se en fremtid for ham der. Sådan er fodboldverdenen, hvor tingene kan blive vendt på hovedet. Pludselig ser vi, at Christian Eriksen er en central rolle for Inter.

Christian Eriksen har i de seneste Inter-kampe haft udgangspunkt i en defensiv position på midtbanen, hvor han ikke flagrer så meget rundt, men ligger og fordeler boldene.

- Eriksen er blevet genfødt

Lørdag aften spillede Christian Eriksen for første gang fuld tid i en Serie A-kamp siden 22. juli sidste år. Danskeren havde flere gode aktioner i opgøret mod oprykkerholdet Benevento - både defensivt og offensivt.

Og den nyopfundne Eriksen luner hos Inter, skriver Alfredo Pedullà, der er journalist for den store italienske sportsavis Gazetta dello Sport.

- Christian Eriksens konvertering er en god nyhed for Inter – ikke kun på grund af den nye taktiske nøgle, han er, men frem for alt, fordi han og Inter undgår et forhastet salg, skriver Pedullà i en klumme.

- Conte har tidligere erklæret, at han så Eriksen som den offensive, angribende midtbane – og at han ikke ville lave eksperimenter. Men Conte har skiftet mening, og det giver Suning (Group, Inters ejerkreds, red.) en følelse af lettelse, så de kan beskytte sin investering. Lad os sige det sådan her: Eriksen omvendelse, vi kan kalde det en genfødsel, kommer til at gavne Inter.

Journalisten skriver videre, at Premier League-klubben Leicester City var interesserede i danskeren, men et skiftet kom aldrig tæt på.

Christian Eriksen og Inter er nummer to i Serie A, hvor de har to point op til bysbørnene fra AC Milan.

Danske Christian Eriksen var flere gange i fokus, da Inter lørdag aften besejrede Benevento med 4-0. Video: TV 2 SPORT