Fodbold

Få timer efter opsigtsvækkende udmelding er han fyret

André Villas-Boas sagde sit cheftrænerjob i Marseille op i utilfredshed over spillerindkøb. Kort efter slog klubben hårdt ned på trænerens udtalelser.

Olympique de Marseille skal på jagt efter en ny cheftræner.

André Villas-Boas er så utilfreds med klubbens ageren på transfermarkedet og mere specifikt indkøbet af midtbanespilleren Olivier Ntcham, at han på et pressemøde tirsdag middag tilbød at sige sit job op.

- Transfervinduet sluttede med tilgangen af en ny spiller. Det var ikke min beslutning, jeg havde intet med det at gøre. Jeg fandt ud af det gennem medierne, da jeg vågnede, sagde Villas-Boas på pressemødet ifølge RMC.

- Jeg sagde nej til præcis denne spiller. Det er en spiller, vi aldrig har haft på ønskelisten, men han kom, og jeg vidste intet om det. Derfor indleverede jeg min opsigelse uden at ville have noget fra klubben i forbindelse med det.

24-årige Olivier Ntcham har en fortid i Manchester City, Genoa og Celtic.

Fyret og truet med sanktioner

På pressemødet rettede André Villas-Boas også kritik af Marseille-sportsdirektør Pablo Longoria, hvis ledelsesstil ifølge portugiseren ikke har været god nok.

- Jeg er ikke enig i sportspolitikken og de beslutninger, der bliver taget i forhold til holdet. Det er en skam, at det er nået hertil.

Få timer efter Villas-Boas' pressemøde reagerede klubben med officielt at fyre André Villas-Boas og samtidig true med efterfølgende disciplinære sanktioner.

- Denne beslutning er uundgåelig i betragtning af de nylige og gentagende handlinger og holdninger, der på alvorligste vis har skadet Olympique de Marseille og klubbens medarbejdere, skriver klubben på sin hjemmeside.

- De udmeldinger, der blev præsenteret i dag på et pressemøde om sportsdirektør Pablo Longoria, er uacceptable. Mulige sanktioner kan blive rettet mod André Villas-Boas efter den forestående disciplinærsag.

André Villas-Boas, der tidligere har trænet blandt andet Chelsea og Tottenham, kom til Marseille i 2019, og holdet er lige nu nummer ni i Ligue 1, den bedste franske række.

I januar meddelte Villas-Boas, at han ville forlade Marseille til sommer, hvor hans nuværende kontrakt udløber.