Fodbold

- Historisk nederlag har dræbt Liverpools titelchancer, siger eksperter

Jürgen Klopp og co. tog fra Anfield og efterlod drømmen om et genvundet mesterskab på det grønne græstæppe, da de tabte til Brighton.

Da Burnley smadrede Liverpools ubesejrede periode på knap 4 år og hele 68 kampe på hjemmebanen Anfield, havde de færreste nok regnet med, at det ville gentage sig igen allerede to spillerunder efter.

Men det gjorde det. Brightons Steven Alzate nettede kort inde i anden halvleg, og Merseyside-klubbens normalt funklende stjerner spillede, som var der intet at spille for.

Som det ser ud lige nu, er vi ikke med i kampen om titlen

Andy Robertson

Søndag drager Liverpool til den lyseblå del af Manchester i en direkte duel i toppen af Premier League. Taber Liverpool dette opgør, er chancerne for at forsvare titlen fra 2019/2020-sæsonen definitivt ude for klubben. Det vurderer de britiske fodboldeksperter og tidligere spillere for henholdsvis Liverpool og Manchester City, Peter Crouch og Joleon Lescott.

- Vi ved, hvor gode Liverpool kan være, men intet tyder på, at City vil tabe så mange kampe. De har tilmed en kamp i hånden, og de kan potentielt ende med et forspring på 13 point, og det henter de ikke, lyder det fra Lescott.

- Det gør søndag til en massiv kamp. Hvis Liverpool har forhåbninger om at vinde mesterskabet, så bliver de nødt til at vinde den kamp, tilføjer Crouch til BT Sport ifølge det britiske medie The Mirror.

Liverpools venstreback Andy Robertson, giver eksperterne ret. Især ovenpå Manchester Citys 2-0-sejr over Burnley.

- Man må bare anerkende Brighton for en god kamp. De skabte chancer, pressede og gjorde alt det, vi gerne ville have gjort. Vi leverede ikke rigtig noget bemærkelsesværdigt. Efter en lang periode uden nederlag har vi nu tabt to. Og når man ikke møder op, får man ikke et resultat.

- Som det ser ud lige nu, er vi ikke med i kampen om titlen. Vi er syv point bag dem (City, red.), og de har en kamp i hånden, lyder den benhårde analyse fra den 26-årige skotte ifølge Sky Sports.

Ikke sket i 36 år

I skærende kontrast til Liverpool viser begge Manchester-klubber tænder i øjeblikket. Manchester City henter sejre på stribe, og Manchester United ligner også et mandskab, der har tænkt sig at kæmpe med om det fineste ædelmetal. City topper tabellen med 47 point efterfulgt af United med 44. Liverpool er placeret som nummer fire med 40 point i banken.

Klubbens nederlag til Brighton var ikke kun en streg i regningen pointmæssigt. Det er første gang i ni år, at Liverpool taber to opgør på hjemmebane i træk.

Derudover gik manager Jürgen Klopp og hans mandskab fra Anfield for tredje kamp streg uden at score i Englands bedste række for første gange siden 1984. Det svarer til en periode på 703 kampe på det historiske stadion.

Jürgen Klopp har ikke tabt to hjemmekampe i træk, mens han har sået i spidsen for Liverpool. Sidste gang han prøvede det, var i Borussia Dortmund tilbage i 2014.

Med til historien hører, at Liverpool er hårdt ramt i deres defensive kæde. Virgil van Dijk, der er den helt store forsvarsstjerne, har siddet ude med en korsbåndsskade siden oktober 2020, og klubben har været nødsaget til at bruge midtbanespillere på de centrale forsvarspositioner.

I det netop overståede transfervindue har de dog garderet sig lidt. Ben Davies er kommet til fra Preston, mens man har lejet tyrkiske Ozan Kabak i Schalke 04 for resten af sæsonen.