Fodbold

Mourinho sender stikpille: - Det er ikke svært at træne Chelsea

Premier League er den mest udfordrende liga for en træner eller manager, mener José Mourinho.

Den nye Chelsea-træner, Thomas Tuchel, er landet i et nemt job.

I hvert fald hvis man spørger den tidligere Chelsea-manager José Mourinho, der nu er manager i Tottenham.

- Jeg synes ikke, det er særlig svært at være manager i Chelsea. Jeg har været mester tre gange, Carlo Ancelotti har været mester, og det samme har Antonio Conte, siger Tottenham-manageren forud for lokalbraget ifølge Reuters.

Rivalen lægger dermed pres på Thomas Tuchel, der overtog roret i Chelsea sidst i januar, efter at en række dårlige resultater førte til fyring af Frank Lampard.

Den tyske cheftræner landede i jobbet i London, en måned efter han var blevet fyret i den franske storklub Paris Saint-Germain, som han nåede at føre til to ligatitler.

I PSG har Tuchel trænet mange store stjerner, og han formåede i den forgangne sæson at føre klubben til Champions League-finalen for første gang i klubbens historie. Alligevel røg han altså ud i det franske kort før nytår.

- Den mest udfordrende liga

Men selv om Tuchel har trænet nogle af spillets største stjerner, så kan jobbet i PSG på ingen måde sammenlignes med det job, han nu besidder.

Mourinho, der i sin tid i Chelsea vandt tre Premier League-titler, mener, at Premier League er den liga, hvor trænerne for alvor kommer på prøve.

- Vores liga er den mest udfordrende. Han er kommet fra en liga, som ikke kan sammenlignes med Premier League, siger Mourinho.

Alligevel mener Tottenham-manageren, at Tuchel passer godt ind i Chelsea.

- Han er vant til at arbejde med spillere af høj kaliber. Han passer godt ind i en klub som Chelsea, siger Mourinho.

Chelsea og Tottenham er i øjeblikket et stykke fra den Champions League-givende fjerdeplads i Premier League. Chelsea er inden opgøret på ottendepladsen, mens Tottenham er nummer syv.

Torsdagens opgør, hvor Tottenham har fordel af hjemmebane, begynder klokken 21.00 dansk tid.