Fodbold

Messi blev skiftet ind og forvandlede Barcelona

Lionel Messi reddede Barcelona fra et truende nederlag på udebane mod Real Betis.

I det 57. minut blev han skiftet ind, og 2 minutter og 16 sekunder senere så det hele meget bedre ud for FC Barcelona.

Lionel Messi startede på bænken med henblik på onsdagens semifinale i pokalturneringen mod Sevilla, men bagud 0-1 var Barcelona-træner Ronald Koeman nødt til at gøre noget.

Han sendte argentineren på banen, og kort efter udlignede han. Ti minutter senere var Messi en afgørende del af opspillet til 2-1-scoringen, og selvfølgelig - fristes man til at sige - havde han også en aflevering med i forbindelse med afgørelsen.

Real Betis 2-3 FC Barcelona

  • 1-0 Borja Iglesias (38')
  • 1-1 Lionel Messi (59')
  • 1-2 Víctor Ruiz (selvmål, 68')
  • 2-2 Víctor Ruiz (75')
  • 2-3 Trincao (87')

Danske Martin Braithwaite fik chancen fra start for Barcelona, men blev flået ud i pausen efter en anonym indsats i første halvleg.

Det var 11. ligakamp i træk uden nederlag til FC Barcelona, der generobrer andenpladsen fra Real Madrid. Holdene er á point - syv point efter Atlético Madrid på førstepladsen, som endda har spillet to kampe færre.

Atlético kan udbygge forspringet til ti point, når de mandag møder Celta Vigo. Kampen kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Barcelona stillede med Martin Braithwaite fra start, men danskeren fik blot en halvleg på banen, og den var skuffende for såvel Braithwaite som Barcelona.

Betis stod her for den enlige scoring, da Borja Iglesias efter 38 minutter udnyttede et indlæg fra Emerson ved at presse sig foran sin oppasser, der havde travlt med at vinke for offside.

Ti minutter efter pausen var Betis meget tæt på 2-0, men Barcelona-målmand Marc-Andre ter Stegen reddede til hjørnespark.

Barcelona spillede langsomt og skabte meget få muligheder, men det ændrede sig, da Lionel Messi blev skiftet ind i det 57. minut.

Bare to minutter senere udlignede Messi, da han med et kort aftræk sparkede bolden i det korte hjørne til 1-1.

Ti minutter senere var Messi også med i angrebet, der endte med, at Victor Ruiz lavede selvmål efter en helkikset afslutning fra Antoine Griezmann.

Så troede man, at Barcelona havde styr på kampen, men Betis svarede tilbage, og Victor Ruiz fik revanche for selvmålet, da han tæt inde under mål headede udligningen ind til 2-2 med et kvarter tilbage.

Barcelona var groggy i perioden efter, og det lignede pointtab, men tre minutter før tid kom Barcelonas sejrsmål alligevel.

Indskiftede Trincao pressede sig foran en modstander på kanten af feltet og bragede bolden i mål via overliggeren til 3-2.