Fodbold

Vanvidstackling fører til tre røde kort og alvorlig skade

Kampen mellem Getafe og Sevilla tog pludselig en drejning. Manden med tacklingen samt begges holds cheftrænere kan nu se frem til karantæner.

Selv den falske tilskuerlyd kunne ikke overdøve skrigene i lørdagens sene LaLiga-kamp.

På jorden lå Sevillas store stjerne Lucas Ocampos og vred sig i smerter efter en duel med Getafes Djené i det 52. minut. Spillet fortsatte, men manden med skrigene, Ocampos, blev liggende. Med god grund.

Den langsomme gengivelse viste nemlig, hvordan Djené med al sin vægt stemplede ned på argentinerens stakkels ankel.

- Det er ikke rart at se på. Det bør give rødt kort.

- Hensigten er ikke ond, tror jeg ikke, men den her kan man simpelthen ikke komme udenom. Det er et klokkeklart rødt kort, for det brækker jo næsten anklen på ham, sagde TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker under kommenteringen.

Dommer José Munuera skulle da heller ikke bruge mange sekunder på sidelinjen ved VAR-skærmen for at se, at forseelsen var til et rødt kort.

Utilfredshed og temperament

Udvisningen til Djené fik Getafe-spillerne til at se rødt. Mens Ocampos lå i græsset, forstod Djené og hans holdkammerater intet. Man fristes til at tænke, at de nok ikke havde set tacklingen i langsom gengivelse.

Det røde kort satte en lavine af spanske temperamenter i gang, og kort tid efter var begge holds cheftrænere også udvist for at mundhugges.

- Jeg undskylder. I kampens hede, da jeg så min spiller ligge der, reagerede jeg. Jeg kunne have reageret anderledes, siger Sevilla-træner Julen Lopetegui på pressemødet efter kampen.

Samme synspunkt har udeholdets træner ikke.

- Af en eller anden årsag blev jeg udvist på grund af modstandernes træner. Jeg er meget ked af det, for jeg prøver altid at hjælpe mit hold mod vores mål. Jeg har en dårlig fornemmelse. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet, siger Getafe-træner José Bordalás.

Da spillet endelig blev genoptaget seks minutter senere, udnyttede Sevilla-spillerne, at de var en mand i overtal. Andalusierne vandt 3-0.

Resultatet af stemplingen

  • Rødt kort: Djené, Getafe-spiller
  • Rødt kort: José Bordalás, Getafe-træner
  • Rødt kort: Julen Lopetegui, Sevilla-træner
  • Udskiftning med skade: Lucas Ocampos, Sevilla-spiller

Omfanget af Ocampos’ skade er endnu uvis. Men sandsynligheden for, at han er klar til Sevillas næste kamp mod Barcelona i Copa del Rey på onsdag, er nok minimal.

Efter et direkte rødt kort til Getafe fik Sevilla hul på bylden og vandt med 3-0.