Fodbold

Zlatan runder milepæl som den blot tredje spiller i det 21. århundrede

Zlatan Ibrahimovic scorede søndag sit mål nummer 500 på klubplan, da han og AC Milan slog Crotone med 4-0 i Serie A.

Det kan godt være. at AC Milan søndag eftermiddag spillede sig tilbage på førstepladsen i Serie A.

Og det er jo i sig selv en stor historie.

Men alligevel var det Zlatan Ibrahimovic, der stjal overskrifterne i AC Milans 4-0-sejr over Crotone i Serie A.

Zlatan Ibrahimovics 501 klubmål

Malmø FF: 18

Ajax: 48

Juventus: 26

Inter: 66

FC Barcelona: 22

PSG: 156

Manchester United: 29

Los Angeles Galaxy: 53

AC Milan: 83 (indtil videre)

For Zlatans scoring til 1-0 var nemlig svenskerens mål nummer 500 i karrieren på klubplan. En milepæl, der kun er overgået af to aktive spillere: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

- Fantastisk afslutning. Fantastisk angreb. Hvilken faktor han er for AC Milan, udbrød TV 2 SPORTs fodboldekspert, Jonas Hebo Rasmussen, under kommenteringen.

Det historiske mål faldt efter en halv times spil af AC Milans kamp mod Crotone i Serie A søndag eftermiddag. Efter et glimrende samspil med Rafael Leao tog Ibrahimovic et løb i dybden, modtog bolden og satte den sikkert i kassen med en knivskarp inderside-afslutning.

- Det betyder, at jeg har fået scoret nogle mål i min karriere, men det vigtigste er, at jeg fortsat kan hjælpe holdet. Mit mål er at score og skabe chancer, sagde Zlatan Ibrahimovic til Sky Sport Italia i pausen af opgøret mod Crotone.

Det var svenskerens første scoring mod Crotone i karrieren, og derfor har Ibrahimovic nu scoret mod hele 79 forskellige modstandere i de fem største fodboldligaer i Europa.

Endnu et Ibrahimovic-mål i Crotone-afklapsning

Men Zlatan Ibrahimovic og AC Milan var langt fra færdige endnu, og i anden halvleg endte det med en reel afklapsning af Crotone på San Siro i Milano.

Den 39-årige svenske angriber blev dobbelt målscorer efter 64 minutter, da han nemt kunne styre bolden i mål på en assist fra Theo Hernandez. Og dermed kom Zlatan Ibrahimovic altså op på 501 klubmål i karrieren.

Og med to lynhurtige scoringer fra Ante Rebic efter 69 og 70 minutter spil lukkede AC Milan kampen helt og aldeles.

Med godt et kvarter igen var det så fyraften for Zlatan Ibrahimovic, der blev skiftet ud til fordel for AC Milans nyindkøb, Mario Mandzukic.

Med 4-0-sejren rykker AC Milan tilbage på førstepladsen i Serie A, der ellers var lånt ud til bysbørnene fra Inter, der slog Fiorentina fredag aften. AC Milan har to point ned til Inter på andenpladsen.

AC Milan var uden den danske forsvarsstyrmand, Simon Kjær, der ikke var i truppen på grund af en skade.

Zlatan Ibrahimovic er med søndagens to scoringer nu oppe på 14 mål i indeværende Serie A-sæson. Svenskeren er dermed på andenpladsen på topscorerlisten i Italien, hvor han kun er overgået af Cristiano Ronaldo, der har scoret 15 gange.

Se alle mål i AC Milans 4-0-sejr over Crotone søndag eftermiddag. Video: TV 2 SPORT