Fodbold

Zlatans nye milepæl er en vanvittig præstation, siger ekspert

Roserne vælter ned over Zlatan Ibrahimovic, der søndag scorede et historisk mål i AC Milans storsejr over Crotone i Serie A.

501.

Så mange mål har Zlatan Ibrahimovic nu scoret på klubplan i løbet af karrieren. I AC Milans kamp mod Crotone søndag eftermiddag scorede svenskeren de første to mål i milanesernes 4-0-sejr og rykkede dermed sin måltotal fra 499 til 501.

Det er kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, der også har opnået 500 klubmål i det 21. århundrede. Men AC Milans cheftræner er ikke overrasket over, at den 39-årige svensker kan fortsætte målformen trods en høj alder.

- Når man ser, hvordan Ibra (Zlatan Ibrahimovic, red.) træner, så kan man ikke være overrasket, for han er en mester. Det er vanskeligt at fastholde hans nuværende form, men når han har været i form og er startet inde, så scorer han nærmest altid to mål. Det er bare sådan, han er, siger Stefano Pioli til Sky Sport Italia og tilføjer:

Zlatan Ibrahimovics 501 klubmål

Malmø FF: 18

Ajax: 48

Juventus: 26

Inter: 66

FC Barcelona: 22

PSG: 156

Manchester United: 29

Los Angeles Galaxy: 53

AC Milan: 83 (indtil videre)

- Han er en atlet, der er yderst motiveret. Han er omhyggelig i den måde, han passer på sin krop med alt fra kost til restitution. Han er træt, men man kan ikke være på dette niveau så længe uden at passe på sig selv.

Også på de sociale medier flød det søndag aften over med lykønskninger til Zlatan Ibrahimovic. Og den vel nok mest prominente kom fra AC Milan-legenden, Franco Baresi, der på Twitter hyldede svenskeren:

- Rekordmanden Ibrahimovic er kvote 500 i verdensklasse.

Også TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen, der kommenterede søndagens kamp mod Crotone, er fuld af beundring over for den evigt unge svenske angriber.

- At han nu er på 501 mål for klubhold i syv forskellige lande, taler sit tydelig sprog. Og at han er kommet tilbage til Serie A efter en hård skade i Premier League og en tur som målmager i MLS - og så formår at score det antal mål - er virkelig overraskende og imponerende. Det er nok overraskende for alle andre end Zlatan selv. Det er en vanvittig præstation, siger han.

At fortsætte eller ikke at fortsætte?

Zlatan Ibrahimovic er nu oppe på 14 scoringer i indeværende Serie A-sæson, hvor han kun er overgået af Cristiano Ronaldo, der har lavet 15.

Men svenskerens kontrakt med AC Milan udløber til sommer, og det vides fortsat ikke, hvad der skal ske med Ibrahimovic derefter. Forlænger han med AC MIlan, skifter han klub, eller stopper han ligefrem karrieren?

Sikkert er det i hvert fald, at svenskeren, der fylder 40 til oktober, fortsat er yderst målfarlig på højeste niveau. Og sikkert er det også, at AC Milan-træneren vil have ham til at fortsætte.

- Zlatan er glad hos os, og jeg synes, at det bedste ved det her hold er, at spillerne er glade. Jeg synes, det er rigtigt, at han fortsætter med at spille, og at han gør det hos os, siger Stefano Pioli til Sky Sport Italia.

AC Milan fører Serie A efter de første 21 runder. Der er to point ned til bysbørnene fra Inter på andenpladsen. Og netop de to mandskaber mødes i lidt af et brag i runde 23.

Men på trods af en førerposition vil Milan-træneren endnu ikke tale om mesterskab.

- Vores motivation må være at vinde hver eneste kamp. Vi kender vores styrker, og vi er tilfredse, når vi får sejrene, men det er for tidligt at kigge på tabellen. Vi må tage det én kamp af gangen, siger han.

Der resterer fortsat sytten runder i Serie A-sæsonen anno 2020/21.

Se alle mål i AC Milans 4-0-sejr over Crotone søndag eftermiddag. Video: TV 2 SPORT

På Ibrahimovics egen Twitter-profil blev milepælen fejret således: