Fodbold

Premier League-dommer beder om fri efter dødstrusler

Den engelske fodbolddommer Mike Dean har bedt om ikke at dømme i den kommende Premier League-runde, efter han har modtaget dødstrusler.

En grim sag har ramt engelsk fodbold.

For efter adskillige dødstrusler mod ham og hans familie på sociale medier har den engelske fodbolddommer Mike Dean bedt om lov til at "sidde over" i den kommende runde i Premier League. Det skriver Sky Sports mandag.

Den 52-årige fodbolddommer har anmeldt en række trusler samt en række grove beskeder til politiet. En oplysning, som Merseyside Police bekræfter:

- Vi efterforsker beskyldninger om ondsindet kommunikation efter en anmeldelse mandag, lyder det til BBC.

Ifølge BBC vil Mike Dean dog dømme kampen mellem Leicester og Brighton i FA Cuppen onsdag aften, da han allerede var blevet sat på den opgave. Men efter eget initiativ kommer Mike Dean altså ikke til at dømme kampe i Premier League i den kommende weekend. Ifølge BBC skyldes det både truslerne, men også et ønske om en pause efter et tætpakket kampprogram.

'Uacceptable trusler'

Truslerne mod Mike Dean kommer efter to kontroversielle røde kort i de seneste to Premier League-kampe, som den rutinerede dommer har dømt.

Først blev Dean voldsomt kritiseret, efter han udviste Southamptons Jan Bednarek efter en tackling på Anthony Martial i den historiske 9-0-sejr til Manchester United forleden.

Fire dage senere gav Mike Dean et rødt kort til West Hams Tomas Soucek i 0-0-kampen mod Fulham lørdag eftermiddag.

De to røde kort er begge efterfølgende blevet annulleret af det engelske fodboldforbund, FA, efter klubberne appellerede kendelserne.

I begge tilfælde valgte Mike Dean at uddele et rødt kort, efter han ellers havde genset hændelserne på VAR-skærmen på sidelinjen. Og det har altså fået en række fodboldfans til at tage kontakt til Dean og hans familie, der har modtaget trusler på livet.

- Trusler og fornærmelser af denne karakter er helt uacceptable, og vi støtter fuldt ud Mike Deans beslutning om at anmelde disse beskeder, som hans familie har modtaget, siger den engelske dommerchef, Mike Riley, og fortsætter:

- Ingen bør blive udsat for sådanne afskyelige beskeder. Online-krænkelser er uacceptable i alle aspekter af livet, og der burde blive gjort mere for at tackle problemet.

Mike Dean har dømt 333 kampe i Premier League i løbet af sin karriere.

Mike Dean har netop givet det røde kort til West Hams Tomas Soucek.