Fodbold

Guardiola fremhæver Michael Laudrup før pokalkamp

Manchester City-manageren har stor respekt for Championship-klubben Swansea. Blandt andet på grund af en god trænertradition.

Onsdag aften skal der en sensation til, hvis Swansea fra den næstbedste række skal videre til FA Cuppens kvartfinaler.

Modstanderen er det suveræne tophold i Premier League, Manchester City, som senest besejrede mesterklubben Liverpool med 4-1 på udebane.

I 2018 rykkede Swansea ned efter syv år i den bedste række, men den store forskel mellem klubberne får ikke Manchester Citys spanske manager, Pep Guardiola, til at tage let på modstanderen.

- Swansea har tradition for gode managers. Michael Laudrup var der. Roberto Martínez, Graham Potter og nu Steve Cooper, siger Guardiola ifølge Wales Online.

Michael Laudrup var manager i Swansea fra 2012 til 2014, hvor han blandt andet førte klubben frem til det første og eneste trofæ i historien med Liga Cup-triumfen i 2013.

Nogle år forinden var waliserne under ledelse af den nuværende belgiske landstræner Roberto Martínez.

I forrige sæson mødtes klubberne faktisk i FA Cuppens kvartfinale, hvor Swansea med en 2-0-føring var på vej mod den store sensation, før tre sene City-scoringer sendte dem ud.

- Det var en svær kamp. Jeg forventer noget andet, end at vi kommer til at lide for at gå videre, siger Guardiola.

- Jeg kender til Swanseas defensive sammenhængskraft. De er solide og giver hverken chancer eller mål væk. Det bliver en utroligt svær opgave, og vi skal levere en god indsats.

Ser op til Guardiola

I 2019-kvartfinalen var Graham Potter manager i Swansea. Nu er det Steve Cooper, en tidligere ungdomslandstræner for England, der skal forsøge at bringe Swansea tilbage i det fineste selskab - og onsdag skabe en sensation i FA Cuppen.

Copper fortæller, at Pep Guardiola er blandt de trænere, han har studeret mest.

- Jeg er en af mange trænere, der beundrer, hvad han har gjort for spillet. Jeg har nærstuderet hans Barcelona-hold (2008-12, red.) meget, siger Cooper.

- Da jeg trænede de engelske ungdomslandshold, fik jeg set City en hel del, fordi det ikke var så langt hjemmefra. Jeg kan ikke andet end beundre Pep som træner. Jeg er en af mange yngre trænere, der retter ryggen og noterer, hvad han har gjort.

Kampen mellem Swansea og Manchester City spilles onsdag klokken 18.30.