Fodbold

Barcelona dukket af tidligere profil

Barcelona skal gøre sig umage for at nå pokalfinalen efter nederlag til Sevilla i den første semifinalekamp.

Sevilla var effektiv og vandt med 2-0, da klubben onsdag havde besøg af Barcelona i den første af to semifinaler i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

Jules Koundé scorede det første mål i opgøret, mens den tidligere Barcelona-profil Ivan Rakitic var hård mod sin tidligere klub, da han sent i kampen sendte bolden i netmaskerne til 2-0.

Med sejren er Sevilla godt på vej mod finalen, men arbejdet skal gøres færdigt i returopgøret på Camp Nou i Barcelona den 3. marts.

Barcelona, der var uden skadede Martin Braithwaite, havde bolden mest kampen igennem og fik også kampens første store chance, da Antoine Griezmann efter 11 minutter sendte en høj bold ind i feltet, hvor Lionel Messi var løbet dybt og var helt fri.

Den slags chancer er ofte en formsag for den argentinske troldmand, men i denne omgang formåede han ikke at udplacere Sevilla-keeper Bono.

Forsvarsspiller drillede Barcelona

Derefter begyndte Sevilla og især Jules Koundé at rykke på sig.

Den centrale forsvarsspiller havde taget de offensive støvler på til onsdagens opgør, og efter 19 minutter havde han sneget sig med frem og trykkede af fra distancen. Bolden drønede snert forbi den ene stolpe.

Seks minutter senere gik det bedre. Efter hårdt slid og et elegant gennembrud sparkede han bolden forbi Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet.

I anden halvleg var Lionel Messi igen på spil ad et par omgange, men bolden ville ikke ind. Først var Bono på plads i kassen, og i det andet forsøg sendte argentineren bolden forbi mål.

Tidligere Barcelona-spiller gjorde det onde

Hos Sevilla var den tidligere Barcelona-spiller Ivan Rakitic omdrejningspunkt på midtbanen, og han skulle ende med at gøre det onde ved sin tidligere klub.

Kroaten var efter 85 minutter helt blank i feltet og med et drøn sendte han bolden over skulderen på Marc-André ter Stegen og scorede til kampens resultat på 2-0.

Lionel Messi var tæt på at score direkte på frispark kort før tid, men igen var Bono på pletten med en god redning helt nede ved den ene stolpe.