Fodbold

Investering får Bendtners trænerdrøm til at vokse

Den tidligere landsholdsangriber drømmer om at blive fodboldtræner en skønne dag, og det har et særligt investeringsprojekt en stor andel i.

Han har været elsket, hadet, hånet og tilgivet. For de færreste er han et ukendt navn.

Nicklas Bendtner, manden alle har en holdning til, er i fuld gang med et anderledes projekt, der potentielt vil gøre ham synlig i fodboldbranchen endnu engang.

Denne gang er det dog ikke fødderne, der skal gøre arbejdet og være hans vigtigste værktøj. Nu er det hovedet, det taktiske og forståelsen for mandskabspleje. Nicklas Bendtner har sat jagten ind på trænerdrømmen.

Den tidligere Arsenal-skarpretter har påbegyndt sit første trænerkursus, der i sidste ende skal uddanne ham til at blive en kyndig fodboldtræner.

- Indtil videre er det spændende at være i gang, og jeg kan også allerede mærke fra undervisningen og øvelserne, at jeg har en masse observationer og erfaringer, der kan gøre mig til en træner, som forstår sig på mange aspekter, fortæller 33-årige Bendtner til TV 2 SPORT.

Brillerer i en virtuel trænerverden

Ifølge Bendtner selv har han allerede erhvervet sig rig viden, inden tilværelsen som træner overhovedet er gået i gang.

Bendtner har investeret i penge i et Fantasy-projekt kaldet Drafthound. Et værktøj, der ved hjælp af en særlig algoritme anbefaler og hjælper med at vælge spillere til ens eget fantasy-hold.

Det er sjovt at se, at jeg i hvert fald har et vist talent, når det kommer til at gennemskue hvilke spillere, der rummer potentiale

Nicklas Bendtner, tidligere landsholdsspiller

Netop fantasy-spil er blevet til en af Bendtners mange leveveje, og han fortæller selv, at det også tilfredsstiller det gambler-DNA, han altid har haft.

- Antallet af Fantasy-brugere er eksploderet de senere år, fordi det er fodboldnørdet og pissesjovt at dyrke selv. Drafthound har gang i nogle virkelig interessante metoder, som gør det muligt at sandsynliggøre, hvilke spillere, der, til alle andres overraskelse, er tæt på at levere mål og assists inde på banen i den virkelige Premier League, fortæller han.

Og i det spil er der lige nu Bendtner og alle de andre.

Han oplever massiv succes takket være sin investering i Drafthound, som altså giver den tidligere angriber gode råd om, hvem han skal satse på hos sine egne fantasy-hold. I skrivende stund er Bendtner placeret som nummer 69 ud af små 8 millioner brugere på globalt plan i Drafthounds egen liga.

- Det gør jeg blandt andet, fordi Drafthounds råd kan bruges til noget. Da jeg udtog Antonio (Michail Antonio fra West Ham, red.) til min trup før denne runde, var det fordi Drafthound kunne se, at han, før sin skade, var holdets klart farligste mand på målt på både mål og chancer.

- Samtidig var han forudset til at starte som 9’er efter Hallers (Sébastien Haller, Ajax-spiller, red.) afgang, og det gjorde, at jeg gik efter ham. Og nu har han så scoret to gange i runden, forklarer Bendtner.

Skal supplere trænerkurset

Efter et knapt så vellykket ophold i FC København har den forhenværende landsholdsangriber været klubløs, siden han stoppede i klubben mod slutningen af 2019.

Efterfølgende har han brugt tilværelsen på at medvirke i et realityprogram, investere i forskellige brancher og senest altså på trænerkurser og Drafthound.

Han lægger ikke skjul på, at Drafthound blot skal ses som et supplement til det rigtige trænerkursus. Men engagementet i spillet har intensiveret drømmen om at kunne kalde sig fodboldtræner en skønne dag.

- Der er mange ting at arbejde på, og lige nu synes jeg selvfølgelig, det er sjovt at se, at jeg i hvert fald har et vist talent, når det kommer til at gennemskue, hvilke spillere, der rummer potentiale og hvem, der er på vej ned. Det gør helt sikkert ikke min lyst mindre til at komme videre med trænerkurserne, lyder det afsluttende fra den tidligere landsholdsspiller.

Bendtner har haft en farverig spillerkarriere med op- og nedture. Han har repræsenteret FCK, Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest og Rosenborg.

Derudover har han spillet 81 A-landskampe og scoret 30 mål.