Fodbold

Kræver handling efter dødstrusler: - Det ender med mord

Formanden for de engelske fodbolddommere kræver handling efter dødstrusler mod Mike Dean. Ellers ender det med mord, lyder forudsigelsen.

Det er langt fra nogen loppetjans og ren fornøjelse at være fodbolddommer.

Det har den engelske dommer Mike Dean været den seneste til at finde ud af, da han efter sine seneste præstationer i Premier League har modtaget adskillige dødstrusler. Særligt i kølvandet på to udvisninger af West Hams og Southamptons Jan Bednarek.

De røde kort er efterfølgende blevet annulleret, men de voldsomme trusler mod den 52-årige dommer, familien og flere andre kollegaer gennem årene kan og skal ikke bare glemmes.

Faktisk vurderer formanden for de engelske dommere, Paul Field, at det er et spørgsmål om tid, før truslerne bliver gjort til virkelighed, hvis ikke der reageres prompte.

- En dag bliver en dommer slået ihjel i dette land, lyder det opsigtsvækkende til Sky Sports.

- Det er totalt uacceptabelt. Jeg har advaret FA (det engelske fodboldforbund, red.) om det her, og jeg har også sagt til regeringen, at det kommer til at ske.

Mike Dean har efter truslerne selv bedt om ikke at dømme en kamp i næste runde af Premier League. Men den rutinerede dommer har ingen planer om en længere pause.

Dean er faktisk tilbage med fløjten allerede onsdag, hvor han snupper en kamp i den engelske FA Cup. Til stor glæde for den engelske dommerformand, Paul Field, der kræver en stor indsats på området fra både FA og den engelske regering.

- Fodbold er et spejl af vores samfund. Vi kan ikke kurere alle sygdomme med uddannelse og oplysning. Jeg tror, at en endnu hårdere håndtering af disse sager vil mindske problemet og få folk til at stoppe, forklarer han til Sky Sports.

Støtte til Dean fra udvist spiller

Efter truslerne er blevet offentligt kendt er det strømmet til med opbakning og støtte til Mike Dean fra flere kanter.

Blandt andet har West Ham-spilleren Tomáš Souček, som blev fejlagtigt udvist af Dean i sidste weekend, taget kraftig afstand fra truslerne på det sociale medie Twitter.

- Hvad der sker på banen, skal blive på banen. Jeg synes ikke om, at sager fra fodboldbanen påvirker nogens privatliv. Jeg sender Mike Dean og hans familie min støtte.

- Der er ikke plads til krænkelser af nogen art.

Også Mike Deans tidligere kollega Mike Riley har udtrykt stor forargelse over truslerne.

- Det er totalt uacceptabelt. Vi støtter alle Mikes beslutning om at anmelde disse trusler til politiet, fortæller Mike Riley til The Times.

- Ingen burde være et offer for sådanne trusler. Der er nødt til at blive gjort mere for at tackle problemet.

Engelsk politi undersøger i øjeblikket anmeldelsen og beskederne, som Mike Dean og familien har modtaget. Det vides endnu ikke, om der kan rejses sigtelser mod nogen.