Fodbold

Poulsen-assist til afgørende mål

Yussuf Poulsen lagde op til mål i Leipzig-sejr, og Mads Pedersen fremtvang straffespark for Augsburg.

RB Leipzig gør sit for at hænge på Bayern München i toppen af Bundesligaen.

Fredag aften hentede Leipzig en pligtsejr på hjemmebane med 2-1 over Augsburg, der ligger nummer 13.

Leipzig, der ligner den eneste udfordrer til Bayern, er nu fire point efter Bayern, der har spillet en kamp mindre.

Der var tale om et danskeropgør, da Yussuf Poulsen startede inde i Leipzigs angreb, og den tidligere FC Nordsjælland-back Mads Pedersen var med i venstre side af udeholdets forsvar. Begge viste sig godt frem.

Poulsen fik først gjort sig godt bemærket, da han var arkitekten bag Leipzigs mål til 2-0 kort før pausen.

Danskeren brød igennem i højre side af feltet og lagde en perfekt aflevering til Christopher Nkunku, der nemt kunne score i helt fri position.

Pedersen fremtvang straffe

Fem minutter forinden havde Daniel Olmo bragt Leipzig på 1-0 på et straffespark. Han brændte ganske vist i første omgang, men dommeren dikterede omspark, fordi keeper Rafal Gikiewicz kastede sig for tidligt.

Hos Augsburg havde Mads Pedersen flere gode gennembrud i venstre side. Et kvarter før tid trak han ind i feltet og blev nedlagt. Straffespark til udeholdet, og Daniel Caligiuri reducerede til 1-2.

I det efterfølgende kvarter var Leipzig tættere på 3-1, end Augsburg var på 2-2.

Yussuf Poulsen var tæt på at komme på skudhold i fri position, og Christopher Nkunku ramte stolpen efter forarbejde af indskiftede Alexander Sørloth.

Men i tillægstiden var udeholdet tæt på at udligne, da der opstod kaos foran Leipzig-målet efter et skruet hjørnespark fra Mads Pedersen.