Fodbold

Eriksens træner undskylder for brug af midterste finger

Inters træner, Antonio Conte, undskylder for at have taget sin midterste finger i brug efter Inters kamp mod Juventus.

Antonio Conte er om nogen en karismatisk herre.

Det har han givet mange eksempler på tidligere, og inden kampen mod Lazio i Serie A er han igen kommet i fokus.

På det sædvanlige pressemøde forud for Inters kamp startede han med at undskylde for sin opførsel i holdets seneste kamp, hvor hans langemand fik frit spil.

Inden de fremmødte journalister fik anledning til at stille spørgsmål, tog Antonio Conte selv ordet.

- Jeg er kommet her for at undskylde, fordi jeg reagerede forkert på at blive fornærmet. Jeg kunne have handlet anderledes, og det ville have været bedre, siger han.

Skulle have givet 'thumps up'

Episoden, han snakker om, udspillede sig, da Inter blev ekspederet ud af den italienske pokalturnering af Contes tidligere klub Juventus.

Her fik frustrationerne frit løb for den iltre træner, der reagerede ved at sende håndtegnet mod sin tidligere arbejdsgiver.

- Alle så, hvad der skete på Juventus Stadium, og det betyder noget for mig. Som træner, spiller eller præsident skal vi gå foran med et godt eksempel, og derfor skulle jeg reagere anderledes på provokationen, siger han.

Antonio Conte hentyder til, at der blev råbt noget efter ham fra Juventus' præsident, Andrea Agnelli, da kampen netop var fløjtet af, og Conte var på vej til at forlade banen via spillertunnellen.

Efterfølgende skulle skærmydslerne have fortsat i spillertunnellen.

Alligevel skulle han ikke have reageret, som han gjorde, siger han. I stedet ønsker han, at han havde sendt et andet håndtegn afsted - nemlig 'thumps up'.

Fra kærlighed til had

I forvejen har Antonio Conte og Andrea Agnellis et anstrengt forhold.

Conte, der tidligere har spillet knap 300 kamp for Juventus, var træner for klubben i perioden fra 2011 til 2014. Her sikrede han Juventus tre mesterskaber og nød masser af succes.

Antonio Conte og Andrea Agnelli fejrer et af de mesterskaber, Juventus vandt under Antonio Contes ledelse.

Men så sagde han pludseligt op.

Angiveligt skulle han have været utilfreds med transferstrategien i klubben under netop Andrea Agnellis ledelse, og det førte efterfølgende til en offentlig ordveksling mellem de to.

Siden er han som bekendt endt hos rivalerne fra Inter, og det kulminerede foreløbigt tirsdag.

På pressemødet sluttede Antonio Conte med at understrege, at han nu bare ville fokusere på fodbold.

Det kan dog blive svært for ham at lægge episoden helt bag sig, fordi der nu er indledt en undersøgelse af episoden. Alt afhængigt af hvad udfaldet bliver af undersøgelsen, kan Conte slippe med en advarsel eller risikere en diskvalifikation på en længere periode.

Antonio Conte og Inter spiller søndag aften klokken 20.45 mod Lazio. Du kan se kampen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.