Fodbold

Hele verden holder øje med danske spillere, siger chef i spansk storklub

Sevillas sportsdirektør, Monchi, holder et vågent øje med dansk fodbold, der ifølge den succesfulde sportsdirektør står et rigtig godt sted lige nu.

Thomas Rytter, Miklos Molnar, Christian Poulsen, Michael Krohn-Dehli og senest Simon Kjær.

Fem danskere har i tidens løb båret den hvide Sevilla-trøje og repræsenteret den stolte klub fra Andalusien.

Men selvom der i skrivende stund ikke render nogen rundt med rødbedefarvet pas og dansk statsborgerskab i Sevilla-truppen, så er det langt fra utænkeligt, at der snart igen vil være en dansker at finde i den spanske topklub.

Sevillas succesfulde sportsdirektør, Monchi, har i hvert fald bidt mærke i en rigtig stærk periode for dansk fodbold.

- Jeg tror, hele verden er ved at observere det arbejde, der bliver gjort i Danmark. Dansk fodbold står midt i et rigtig godt og vigtigt øjeblik, fortæller Monchi i et større interview til TV 2 SPORT.

- Jeg ved ikke, om Danmark kan lykkes med at genskabe fodbolden fra 1980'erne og EM-sejren i 1992, men det er en rigtig god generation af fodboldspillere, hvor mange spiller på rigtig højt niveau.

Danske spillere er da heller ikke ukendt terræn for 'Monchi', der flere gange er blevet udråbt af forskellige eksperter og medier som verdens bedste sportsdirektør.

Christian Poulsen, Michael Krohn-Dehli og Simon Kjær er alle blevet scouted og senere hentet til Sevilla af netop 'den lille abe', som kælenavnet 'Monchi' bedst kan oversættes til.

Men selvom den tidligere målmand gerne indrømmer, at kikkerten i perioder er indstillet mod danske spillere, så er han ikke meget for at fortælle hvilke eller hvilken spiller, han har et særligt godt øje til.

- Hvis jeg nævner nogen, så står det på forsiden af alle danske aviser, at jeg og Sevilla er interesseret i ham og ham, siger den karismatiske sportsdirektør efterfulgt at et stort grin.

- Der er mange gode, unge og interessante spillere, som vi følger både inden og udenfor Danmark.

Rygter om Braithwaite er ikke troværdige

På rygtebasis skulle Martin Braithwaite være et godt bud på at blive den næste dansker i Sevilla.

Særligt i sommer rapporterede flere spanske medier, at andaluserne og 'Monchi' skulle være interesserede i den danske FC Barcelona-angriber, men det var og er der slet ikke hold i.

- Det passede slet ikke. Med det angreb vi har, gav det ikke nogen mening, forklarer 'Monchi' til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, at han er en god spiller som tilføjer vigtige ting på banen, som hans seriøsitet og styrke. Jeg synes også, at han er på et fantastisk hold nu, og vi har en god angriber, så det tænker jeg ikke over.

En anden dansker, 'Monchi' dog har været tvunget til at tænke en del over, er Simon Kjær.

Sidste sommer skulle der findes en permanent afklaring på forsvarsspillerens fremtid efter et års udlån hos først Atalanta og senere Milan.

For selvom den danske landsholdsanfører havde imponeret stort i Milano-klubben, så blev han fortsat vejet og fundet for let til fast spilletid i Sevilla af cheftræner Julen Lopetegui.

- Jeg fortryder ikke, at vi solgte Simon. Han er en fantastisk spiller, og jeg er glad for alt det gode, der sker for ham nu i Milan, afslører Sevillas sportsdirektør overfor TV 2 SPORT.

- Nogle gange må man træffe nogle beslutninger i livet. Det går godt for os og for ham, så vi er tilfredse.

Har ikke opskriften på succes

Generelt har 'Monchi', eller Ramón Rodríguez Verdejo som er det fulde navn på den tidligere målmand, da også god grund til tilfredshed.

Både over Sevillas nuværende situation med videre avancement i Champions League, en plads i top-4 i LaLiga og snublende tæt på en finale i Copa del Rey, men også over de meritter, han historisk har været med til at sikre klubben.

I år 2000 overtog den i dag 52-årige spanier tøjlerne som sportsdirektør i sin hjerteklub, der på det tidpunkt lå i den næstbedste spanske række.

Det fik 'Monchi' hurtigt rettet op på. I dag har han været med til at sikre klubben 12 titler og ikke mindst manifisteret Sevilla som en topklub i Spanien. Alt sammen ved hjælp af en særligt veludviklet næse for gode handler og et godt øje for fodboldtalent.

- Jeg er blevet spurgt ind til min hemmelighed mange gange, og det er ikke mig, der er hemmeligheden. Jeg tror mere, det er Sevilla, der har styrken her, som jeg prøver at støtte så godt som muligt.

- Alle er omhyggelige. Alle spillere og hele staben. Det er essentielt for vores succes.

Alves, Rakitic og Ramos er alle 'Monchis' værk

Selvom han ikke er meget for at tale om sin egen succes, så er det uundgåeligt for en mand, der har så mange fuldtræffere på CV'et.

'Monchi' var manden, der hentede Dani Alves til Europa, opdagede Ivan Rakitic' uforløste potentiale som stjerne og sendte Sergio Ramos op på førsteholdet i Sevilla.

- I sidste ende er hver spiller nærmest som en søn. Alle transfers har sin egen historie. Derfor er jeg nærmest glad for dem alle, udtaler sportsdirektøren til TV 2 SPORT.

- Men hvis jeg skulle nævne en, så husker jeg altid på transferen af Daniel Alves. En ung spiller, ikke særlig kendt, vi købte ham meget billigt, og solgte ham meget dyrt efter en flot udvikling hos os.

'Monchi' fejrer i denne sæson jubilæum i Sevilla. Han har gang i sin sæson nummer 30 i klubben, som han har været en del af siden 1989.

Kun afbrudt af en kort afstikker til Roma som sportsdirektør i 2017, inden han vendte 'hjem' til Sevilla igen i 2019

Og måske kan den anerkendte sportsdirektør gøre Sevilla til 'hjem' for endnu en dansk 'søn'. Under alle omstændigheder må projektet med at købe den næste Sevilla-spiller vente til 1. juli, hvor transfervinduet åbner igen.