I aften kan Ibrahimovic slå endnu flere rekorder

Zlatan Ibrahimovic kan sætte sig på to forskellige Serie A-rekorder, hvis han scorer mod Spezia lørdag aften.

Du kan se Spezia - AC Milan på TV 2 PLAY lørdag aften kl. 20.45.

Der er bare nogle spillere, der gang på gang nævnes i samme sætning som diverse rekorder. Én af de spillere er Zlatan Ibrahimovic.

Forleden rundede den svenske angriber en stor milepæl, da han scorede sit mål nummer 500 på klubplan i karrieren. Det er kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, der har formået at gøre det samme i det 21. århundrede. To spillere, der i øvrigt også ofte nævnes, når fodboldens rekorder bliver slået.

Lørdag aften har Ibrahimovic så muligheden for at tilføje endnu flere rekorder til sit CV, når AC MIlan skal på besøg hos Spezia i Serie A til en meget vigtig kamp for milaneserne. Og for Ibrahimovic.

Med en scoring vil den 39-årige svensker nemlig tage følgende rekorder:

  1. Med en scoring vil han blive den ældste spiller nogensinde til at score 15 mål eller flere i en Serie A-sæson. Den svenske AC Milan-angriber er lige nu noteret for 14 fuldtræffere i sæsonen. Med en scoring vil han slå Silvio Piolas rekord fra 1951-52-sæsonen.
  2. Med en scoring mod Spezia vil han blive den første mand i dette århundrede, der formår at score mod 80 forskellige klubber i Europas fem største ligaer (Serie A, Premier League, LaLiga, Ligue 1 og Bundesligaen)

Svenskeren har scoret i fire ud af fem af de største ligaer for Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain og Manchester United.

Spezia, der i denne sæson debuterer i Serie A og øjeblikkeligt indtager 16.-pladsen i rækken, bliver svenskerens modstander nummer 99 i de fem største ligaer i Europa.

AC Milan er på førstepladsen i Serie A inden aftenens kamp, men har blot to point ned til rivalerne og bysbørnene fra Inter.

Kampen bliver i øvrigt Spezias første, efter den amerikanske forretningsmand Robert Platek købte klubben og dermed gjorde den til søsterklub med SønderjyskE.