Fodbold

Messis rekord-sko udstilles og bortauktioneres

Et par ganske særlige fodboldstøvler båret af Lionel Messi skal nu bortauktioneres for at rejse penge til velgørenhed.

I december rundede Lionel Messi en stor milepæl. Og satte sig på endnu en rekord.

Men det var bestemt ikke hvilken som helst rekord. For med sin scoring til resultatet 3-0 mod Valladolid i La Liga i december blev den argentinske stjerne den mest scorende spiller for samme klubhold i karrieren.

Scoringen var Lionel Messis scoring nummer 644 i FC Barcelona, og dermed overtog han rekorden fra Pelé, der scorede 643 mål for Santos.

Og nu har du faktisk muligheden for at blive den lykkelige ejer af et lille stykke fodboldhistorie. Lionel Messis rekord-fodboldstøvler fra den pågældende kamp bliver bortauktioneret i april. De indkomne midler fra auktionen går til kræftramte børn.

- At nå en historisk milepæl på 644 mål for den samme klub fylder mig med glæde, men det vigtigste er at kunne give noget tilbage til de børn, der kæmper for deres helbred. Vi håber, at auktionen i april vil øge kendskabet til denne gode sag, siger Lionel Messi ifølge det spanske medie, SPORT.

Lionel Messi scorede sit Barcelona-mål nummer 644, mens Martin Braithwaite også kom på tavlen, da Barca slog Valladolid med 3-0 i La Liga. Video: TV 2 SPORT

Historiske støvler på museum

De historiske fodboldstøvler af mærket Adidas er i første omgang blevet doneret til det lokale kunstmuseum, Museu Nacional d'Art de Catalunya i Barcelona, hvor de bliver udstillet i den såkaldte 'Sala Oval' den kommende måned. Herefter ryger de altså på auktion.

Det er via museets 'Art and Health'-program, at midlerne fra salget af Lionel Messis fodboldstøvler vil blive doneret til kræftramte børn.

Adidas, der gennem alle årene har været personlig tøj- og støvlesponsor for Lionel Messi, lavede i forbindelse med argentinerens historiske bedrift en hyldest på sociale medier af den 33-årige verdensstjerne.

Hyldesten bestod af en video af en ung Lionel Messi i Barcelona i 2006, der tilsyneladende kunne se ind i fremtiden. I hvert fald skrev han tallet '644' med en sort tusch på en glasvæg.

Et målantal og en rekord, som han altså nåede som 33-årig. Teksten i videoen siger: "Fra gaderne i Rosario til Barcelonas colosseum. Fra en 13-årig dreng med en drøm til en 33-årig anfører, der redefinerer storhed."