Fodbold

Mike Jensen debuterer i 1. division – men cirklen slutter ikke der

Den tidligere Brøndby-spiller står over for sin første kamp for 1. divisionsklubben HB Køge. Inden længe vil han vende tilbage til Superligaen.

I et efterhånden langt fodboldliv har Mike Jensen prøvet det meste.

Men når han lørdag debuterer for HB Køge, venter der alligevel noget nyt.

Efter mere end 300 kampe i de bedste nordiske rækker spiller den 32-årige midtbanemand sin første kamp i den næstbedste i Danmark.

- Lige nu glæder jeg mig bare. Jeg har jo ikke været hjemme længe. Det kan godt være, at der mangler lidt luft på et tidspunkt, men det må vi tage hen ad vejen, griner Mike Jensen, der spillede sin seneste gældende kamp på Cypern i starten af december.

CV: Mike Jensen

  • Brøndby IF: 155 kampe
  • Malmö FF: 10 kampe
  • Rosenborg BK: 291 kampe
  • APOEL Nicosia: 21 kampe
  • HB Købe: 0 kampe (indtil videre)

Lørdag spiller han så hjemmekamp mod Hobro i Køge. Senere på foråret venter udebaneture til Hvidovre og Skive. Men selvom Mike Jensen har gjort sin entré på større adresser, er den tidligere landsholdsspiller ikke for fin til at gøre sit job dér.

- Min opfattelse af 1. division er, at der er fantastisk mange gode spillere. Der løber mange rundt, som jeg har spillet sammen med – også på landsholdet – og som har et sindssygt højt niveau. Danmark er et stærkt fodboldland, så der er også mange dygtige spillere i 1. division, mener Mike Jensen.

- Det er en lige række med mange tætte kampe. At vinde er det svære, når det er så tæt, så der skal måske lige det ekstra til. Det har jeg jo papir på, at jeg har prøvet før, så jeg håber at kunne trække i den retning, lyder det fra den tidligere Brøndby-spiller.

Når du tegner en cirkel...

Netop barndomsklubben Brøndby IF var af mange – også tidligere Mike Jensen selv - nævnt som naturlig slutdestination efter syv års udlandsophold.

- Jeg har altid tænkt, at når du tegner en cirkel, så starter den ét sted, og efter du har været ude at prøve noget, så er det naturligt, at du vender tilbage og slutter cirklen på en eller anden måde. Men kun hvis det er naturligt. Sådan skal det jo føles for alle parter, forklarer Mike Jensen, som nåede mere end 150 kampe for den københavnske vestegnsklub.

Ifølge sportsdirektøren i Brøndby IF, Carsten V. Jensen, var Superligaens førerhold da også 'forpligtede' til at se på en spiller med Mike Jensens status, efter klubbens tidligere midtbanegeneral havde brudt med cypriotiske APOEL Nicosia.

Derfor var der diskussioner om, hvad Brøndby IF skulle bruge. Og hvad Mike Jensen kunne bidrage med. Det er ikke at sidde på bagsædet.

- Jeg er super glad for den løsning, jeg fandt frem til. Jeg var tidligt i kontakt med HB Køge, og det kunne jeg mærke i maven med det samme.

- Så det har egentlig ikke været så svært, forklarer Mike Jensen, der ellers har oplevet en interesse, som han har været 'overrasket' og 'helt vildt glad for'.

Ikke lokket af Superligaen i sig selv

Men i sidste ende satte han altså sin signatur på en tre og et halvt år lang kontrakt med 1. divisionsklubben i Køge.

Har det ikke været et parameter i sig selv at vende tilbage til Superligaen?

- Nej, det har det slet ikke været. Det altoverskyggende parameter er, at her er der nogen, som virkelig godt kan bruge mig, forklarer Mike Jensen, som kender HB Køges cheftræner Auri Skarbalius, assistenttræner Kim Daugaard og sportsdirektør Per Rud fra sin Brøndby-tid.

Per Rud kalder Mike Jensen for "en førerperson, der trækker de andre i den rigtige retning."

- Vi har rigtig mange dygtige fodboldspillere, men vi har manglet nogen, der kan binde tingene sammen. Vi har sjældent mulighed for at hente spillere fra den allerøverste hylde, men det synes vi, at vi har været heldige at gøre denne gang.

Og det kan Mike Jensen lide at høre.

- Det er tiltalende, at nogen kommer og siger: 'Det her synes vi, at du er rigtig god til, og det er lige dét, vi mangler'. Det er sgu meget rart at få at vide.

- Det har ikke trukket at skulle prøve noget nyt i Superligaen, fordi det er niveauet over. Selvom 1. division er et skridt ned i niveau, findes der andre udfordringer og parameter, hvor jeg kan blive bedre og udvikle mig, mener Mike Jensen.

Vil slutte i landets bedste række

Den snart 33-årige fighter kan foruden APOEL Nicosia og Brøndby IF, hvor han nåede at vinde en pokaltitel, også påberåbe sig erfaring fra Rosenborg, som han var med til at gøre til norsk mester fire gange.

Fra lørdag klokken 15.00 kan Mike Jensen så også skrive 1. divisionsspiller på det bugnende CV.

Har du affundet dig med, at du kan have spillet din sidste Superligakamp i karrieren?

- Nej. Det er en klar målsætning (at vende tilbage, red.). Det holder jeg fast i, lyder det stålfast.

- Det er helt naturligt at sige. Det er det, jeg føler, at vi skal opnå - og også gerne, mens jeg spiller inde på banen. Det kan være svært at spå om, hvornår det bliver, men det må være drømmen og målet at tage det skridt sammen, siger Mike Jensen.

Både han og HB Køge er åbne for, at den sidste del af spillerkarrieren på et tidspunkt kan glide over i en trænergerning.

- Vi har jo fortalt Mike, at det her ikke handler om, at vi pt. er nummer syv i 1. division. Vi har sammen prøvet at lave, hvad der gerne skulle blive en Superligaplan for ham og ikke mindst en karrierevej bagefter, når han er færdig med at spille. Det er det, han her til sidst har sagt ja til og er gået med på, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Per Rud.

Men foreløbig venter altså en forårssæson i 1. division.

Her er HB Køge før premieren placeret på en syvendeplads i rækken.