Fodbold

Zidane øjner landstrænerjob

Zinedine Zidane indrømmer, at han har ambitioner om at blive fransk landstræner, efter at det franske fodboldforbunds præsident ønsker ham i jobbet.

Zinedine Zidane som fransk landstræner.

Det kan meget vel blive til virkelighed efter de seneste udtalelser fra Zidane selv og fra præsidenten for det franske fodboldforbund, Noel Le Graet.

- Jeg har sagt før, da jeg startede som træner for ti år siden, at det er noget, der kunne være en mulighed en dag, siger Zinedine Zidane på pressemødet forud for Real Madrids kamp mod Valencia i den spanske liga.

Den 48-årige træners udtalelser kommer, efter Noel Le Graet i et interview med den franske radiostation RTL nævnte Zidane som den oplagte mulighed.

I øjeblikket er Zinedine Zidanes tidligere landsholdskollega Didier Deschamps landstræner for Griezmann, Mbappé og de andre franske verdensstjerner. Siden 2012 har han stået i spidsen for Les Blues. Ved den seneste slutrunde førte han Frankrig til VM-guld, men alligevel nævner Noel Le Graet nu Zidane.

- Hvis Didier (Deschamps, red.) forlader os, og jeg stadig er her, vil Zidane være den første, jeg vil se, siger han til RTL.

Kender hinanden godt

Præsidenten har været i jobbet siden 2011, men han har en relation til Zinedine Zidane, der strækker sig mere end 20 år tilbage.

Zinedine Zidane fortæller, at de kender hinanden tilbage fra 1998, hvor Zidane om nogen var hovedarkitekten bag fransk VM-guld ved slutrunden på hjemmebane. Ved samme lejlighed var Didier Deschamps anfører for verdensmestrene.

Indtil videre forsøger Zinedine Zidane dog at holde fokus på Real Madrid.

- Jeg er træner for Real Madrid i dag, og jeg vil få mest muligt ud af det her, siger han.

Han har kontrakt med Real Madrid indtil 2022. Det er i øvrigt samme tidspunkt, som Didier Deschamps' nuværende kontrakt udløber med det franske fodboldforbund.