Fodbold

Svensker udpeges som Uniteds syndebuk - anføreren forsvarer ham

Harry Maguire har fået nok af at høre på kritik af forsvarskollegaen Victor Lindelöf, der blev ufrivillig hovedperson i søndagens kamp.

Manchester United kom i problemer fra start mod West Bromwich søndag eftermiddag, da hjemmeholdets angriber Mbaye Diagne scorede til 1-0 efter to minutter i en situation, der blev det store samtaleemne efter kampen.

Inde i feltet løb Diagne i ryggen på Uniteds forsvarsspiller Victor Lindelöf, inden angriberen trak ind foran svenskeren, stak ham en venstrehånd i ansigtet og scorede, mens han selv nærmest hang på ryggen af Lindelöf, der blev tvunget i knæ.

Trods protester valgte dommeren end ikke at gøre brug af VAR, og lokaler Manchester-medier - blandt andet Manchester Evening News - gjorde efterfølgende Lindelöf til kampens store syndebuk.

- Lindelöf var så svag i den fysiske kamp mod Diagne, at han fik det til at ligne en forseelse. Formsvag endnu engang, skriver mediet i sin vurdering af United-spillerne.

Men den slags gider anføreren og forsvarskollegaen, Harry Maguire, slet ikke at høre tale om, hvilket han gør det klart på Manchester United egen hjemmeside.

- Det var et frispark. Jeg er træt af at høre, at 'Victor kan gøre det bedre'.

- Hvis du har nogen i ryggen, og hvis en stor angriber bryder med Victor, bruger armene på ham og header bolden i mål, så kan han selvsagt gøre det bedre, men det er et frispark, siger Maguire.

Det er denne situation, hvor Diagne endte med at hænge på Lindelöf med hånden for svenskeren ansigt, der er tale om. 

Solskjær meget utilfreds

Topholdets manager, Ole Gunnar Solskjær, var mildest talt heller ikke henrykt over dommerpræstationen efter kampen.

- Dommeren i VAR-rummet må være faldet søvn, for de tjekkede jo ikke engang. Det eneste, jeg beder om, er en konsekvent dommerlinje, siger nordmanden på klubbens hjemmeside.

Bruno Fernandes sørgede for udligningen kort før pausen med en imponerende flugter.

Kampen endte 1-1, og United er syv point bag Manchester City, der har spillet en kamp færre, i toppen af Premier League.