Ekspert ser bemærkelsesværdig tendens før afgørende CL-kampe

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser frem mod ottendedelsfinalerne i Champions League, hvor flere storklubber er under et massivt pres.

FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Dortmund, Porto, Chelsea, og Liverpool.

Det er alle klubber, der i denne sæson har kæmpet med at finde det vanlige niveau og i øjeblikket er langt fra at kunne indfri forventningerne i de hjemlige ligaer. Fælles for klubberne er også, at de i de kommende uger skal i aktion i Champions League.

- Det er meget bemærkelsesværdigt, at rigtig mange af holdene er presset i de respektive ligaer.

- Der er mange spørgsmålstegn omkring en del af de store klubber, der egentlig ikke kommer ind til de her kampe med et godt afsæt eller i særligt god form, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, der også er af den opfattelse, at der er flere spørgsmålstegn, end der tidligere har været, når Champions League er vendt tilbage efter vinterpausen.

Tager man et kig på de forskellige ligaer rundt om i Europa, er det kun Manchester City, Bayern München og Atletico Madrid, der blandt de tilbageværende hold befinder sig i en komfortabel situation på en sikker førsteplads i henholdsvis Premier League, Bundesligaen og LaLiga.

Klubber trues af 'miserabel sæson'

Klubber som Barcelona, Real Madrid, Juventus og Liverpool befinder sig derimod i en helt anden og langt mere alvorlig situation. Chancerne for at vinde mesterskabet synes at være væk, hvorfor Champions League nu er den sidste reelle mulighed for at kunne godkende sæsonen.

Og det enorme pres på de mange storklubber er medvirkende til, at den kommende runde i verdens største klubturnering kan blive en særdeles interessant én af slagsen.

- Man får nogle svar, når man stiller nogle spørgsmål, og her får vi jo otte hold, der ryger ud. Dermed kan vi begynde at konkludere lidt på nogle af holdenes sæson. Hvis Liverpool ryger ud, er det jo en miserabel sæson, de har gang i. Det samme er tilfældet med et par af de andre storklubber som Barcelona, Real Madrid og Juventus, siger Mads Junker.

Fodboldeksperten vurderer samtidig, at fremtiden for trænere som Zinedine Zidane, Ronald Koeman og Andrea Pirlo kan påvirkes betragteligt alt efter præstationerne i Champions League, selvom der fortsat resterer tæt på en halv sæson.

Mads Junker fremhæver forud for ottendedelsfinalen Manchester City og de forsvarende mestre fra Bayern München som to af de største favoritter til at gå hele vejen i den prestigefyldte turnering.

Herunder kan du læse, hvordan Mads Junker vurderer styrkeforholdene i de otte opgør i Champions League.

FC Barcelona (Spanien) - PSG (Frankrig)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 60-40
 • Barcelonas seneste fem kampe i ligaen: VVVVV
 • PSGs seneste fem kampe i ligaen: VVVTV

Det er næsten kun målt på superstjernerne mod hinanden. Lionel Messi er i topform, og Neymar er ikke til stede. De to ting kan godt være udslagsgivende. På forhånd lignede det et lige opgør, hvor PSG måske var svage favoritter, men med den form, som Messi har fundet, og når PSG er uden Neymar, er det trods alt noget, der svinger procenterne en del.

RB Leipzig (Tyskland) - Liverpool (England)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 40-60
 • RB Leipzigs seneste fem kampe i ligaen: VVVTV
 • Liverpools seneste fem kampe i ligaen: TTTVV

Liverpool må jo være favoritter, men jeg synes virkelig, at Leipzig har fundet et fint koncept. Leipzig har det måske nemmere med at kunne drille et hold over én kamp, som de gjorde sidste år, da de slog Atletico Madrid. Men Jürgen Klopp (Liverpools manager, red.) er historisk set virkelig stærk over to kampe, og Liverpool har så meget kvalitet. Det er en cadeau til Leipzig, at det er så tæt. Normalt ville Liverpool være større favoritter, men de spiller ikke godt i øjeblikket.

Porto (Portugal) - Juventus (Italien)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 35-65
 • Portos seneste fem kampe i ligaen: UUUVV
 • Juventus' seneste fem kampe i ligaen: TVVVV

Jeg forventer, at Juventus går videre. Det er nogle af de kampe og nogle af de aftener, som Juventus ser frem til. De svinger i ligaen, men i de større kampe har de været relativt gode. Det er de her kampe, som nogle af de ældre – Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini – kan blive tændt af. Det er så rutineret en enhed, at når det spidser til, fordi de kan ryge ud, så præsterer de lige lidt bedre. Og så er Porto ikke nogen dårlig modstander at få for Juventus, fordi de ikke selv har gang i nogen specielt god sæson.

Sevilla (Spanien) - Dortmund (Tyskland)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 70-30
 • Sevillas seneste fem kampe i ligaen: VVVVV
 • Dortmunds seneste fem kampe i ligaen: UTVTT

​Det er baseret på form, at det i dén grad er i Sevillas favør. De har virkelig fundet en defensiv stabilitet, som man også har brug for i Europa. For dem er et det et spørgsmål om at holde momentum, for Dortmund er virkelig, virkelig til rotterne i øjeblikket. De kommer måske ikke i top-4 i Bundesligaen. Det er to hold med hver sin formkurve, der mødes.

Atletico Madrid (Spanien) - Chelsea (England)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 60-40
 • Atletico Madrids seneste fem kampe i ligaen: VUVVV
 • Chelseas seneste fem kampe i ligaen: VVVVU

Atletico Madrid er favoritter. De er stærke defensivt, og de har også erfarne spillere. De har fundet et momentum og en stabilitet i spillet, og det vægter relativt højt. Chelsea har set bedre ud under Thomas Tuchel (manager, red.), men de har set sårbare ud i løbet af hele sæsonen. De har slet ikke den forventede stabilitet i præstationen over 180 minutter.

Lazio (Italien) - Bayern München (Tyskland)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 20-80
 • Lazios seneste fem kampe i ligaen: TVVVV
 • Bayern Münchens seneste fem kampe i ligaen: UVVVV

Det taler særligt for Bayerns chancer, at der er to kampe. Hvis det skulle afgøres over én kamp, kunne et rødt kort eller et straffe imod sig blive afgørende, men over to kampe må de være blandt rundens største favoritter til at gå videre sammen med Manchester City.

Atalanta (Italien) - Real Madrid (Spanien)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 40-60
 • Atalantas seneste fem kampe i ligaen: VUTVU
 • Real Madrids seneste fem kampe i ligaen: VVVTV

Real Madrid er jo favoritter, men Atalanta er en uhyggelig modstander at møde, fordi de er så gode offensivt og kan skære hul i Real Madrids defensiv uden Sergio Ramos. Defensiven har jo været problematisk for spanierne, men de ældre spillere som Karim Benzema, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric ved, hvornår det gælder, og det er ved at være nu. Jeg kan sagtens se en overraskelse for mig, men Real Madrid er trods alt favoritter.

Gladbach (Tyskland) - Manchester City (England)

 • Vurdering af øjeblikkeligt styrkeforhold i procenter: 10-90
 • Gladbachs seneste fem kampe i ligaen: UTUVV
 • Manchester Citys seneste fem kampe i ligaen: VVVVV

Manchester City er tæt på at være det hold i Europa, der er i bedst form sammen med Bayern. Gladbach er også umiddelbart det svageste mandskab, der er tilbage. De har ikke været specielt godt kørende efter julepausen, så Manchester City må være de klart største favoritter til at gå videre.

De første kampe spilles i perioden 16.-24. februar, mens de otte returkampe spilles 9.-17. marts.