Fodbold

'Endelig er han en leder' - medie roser Eriksen inden derby

Christian Eriksen har høstet store roser efter sine seneste præstationer. Italiensk medie hæfter sig ved, at han tager mere ansvar.

Det er blevet markant sjovere for Christian Eriksen at læse i de italienske medier.

Efter de seneste optrædener storroses danskeren, og ikke mindst hans kamp i weekenden mod Lazio, hvor han spillede de første 70 minutter på Inters midtbane, fremhæves.

- Eriksen var som en orkesterdirigent. Endelig var han som en leder, skriver det italienske medie TUTTOmercatoWEB.

Mediet fremhæver især Christian Eriksens professionalisme, da dagene i det italienske tidligere har været mindre gode for danskeren.

Han har kæmpet ufortrødent, og det er nu blevet belønnet af træner Antonio Conte med mere spilletid og større ansvar. Et ansvar, som Eriksen har taget på sig.

- En genfødsel synes nu lige om hjørnet for en stor spiller, der frem for alt er en forkæmper for professionalisme, skriver mediet.

Tillid har givet selvtillid

Det har tidligere været begrænset med spilletid og startpladser, men i de seneste to kampe har han været blandt Antonio Contes foretrukne fra start.

Det er kun anden gang i den her sæson, at det er blevet til to startpladser i træk.

Mens Christian Eriksen har udtalt sig på italiensk for første i et interview, har hans træner, Antonio Conte, udtalt sig i rosende vendinger om danskeren. Ifølge ham er Eriksen blevet meget mere bevidst om sin rolle i Inter og er faldet bedre til nu.

Tilliden fra Conte er af afgørende betydning for den danske kreatør, mener det italienske medie. For flere startpladser betyder, at der er mere tid og ro for ham til at sætte sit præg på kampene.

- En spiller som ham skal du ikke sende på banen og bede ham om at gøre en forskel på 7-8 minutter. Du skal give ham ro i sindet og ikke udsætte ham for en stresstest hver tredje uge, skriver TUTTOmercatoWEB.

Christian Eriksen har i alt spillet 45 kampe for Inter, siden han kom til klubben for et års tid siden. I de 45 kampe er det blevet til 5 mål og 3 assister.

Med sejren over Lazio i weekenden ligger Christian Eriksen og Inter på førstepladsen i Serie A. Næste opgave i den bedste italienske liga er topbraget mod ærkerivalerne fra AC Milan.

De to hold mødtes for et par uger siden, og her sendte danskeren Inter videre i pokalturneringen efter et frisparksmål.

I weekenden kan Christian Eriksen ifølge flere italienske medier godt gøre sig forhåbninger om at starte inde igen.