Fodbold

Nedturen fortsætter for Cornelius

Andreas Cornelius måtte mandag lade sig udskifte med en skade.

Det var tydeligvis en dansk angriber i store smerter, der forlod banen efter 55 minutters spil af Parmas kamp mod Verona mandag aften.

Andreas Cornelius, der startede på banen for Parma, nærmest humpede ud til bænken, da han blev erstattet efter en lille times spil.

Allerede inden kampen var der tvivl om Andreas Cornelius, der ifølge Tuttomercatoweb døjer med en skade i sin lyske. En skade, der altså tvang den danske angriber til tidlig fyraften i mandagens kamp.

- Cornelius blev skadet, og vi havde allerede på forhånd besluttet, at han ikke kunne spille hele kampen. Hans udskiftning blev et negativt vendepunkt for os, siger Parma-træner, Roberto D’Aversa, efter kampen.

Stillingen var 1-1, da Cornelius måtte lade sig udskifte. Herefter gik det galt for Parma, da Verona få minutter efter udskiftningen scorede til resultatet 2-1. Dermed fortsætter Parmas forfærdelige sæson, hvor holdet lige nu er næstsidst i Serie A.

Der var tydeligvis smerter hos Cornelius, da han måtte lade sig udskifte efter en lille time.

Uskarpe Cornelius og uskarpe Parma

Andreas Cornelius har generelt kæmpet med tingene i den indeværende Serie A-sæson, hvor den 27-årige københavner har døjet med skader - og ikke mindst dårlig målform. Således er Cornelius faktisk den mindst effektive angriber i hele Serie A, da han har spilet flest minutter uden at score.

I 18 Serie A-kampe er det indtil nu blevet til nul mål og en enkelt assist for den danske angriber. Det er medvirkende til, at Parma blot har scoret 15 mål i 22 kampe.

I sidste sæson sluttede Parma ellers sikkert i midten af Serie A og scorede imponerende 56 mål i 38 kampe.

- Jeg vil ikke sammenligne denne sæson med sidste sæson. Inglese (Roberto Inglese, red.) er skadet, Cornelius var lige kommet tilbage fra skade, mens Zirkzee (Joshua Zirkzee, red.) er en investering i fremtiden, siger Parma-træner Roberto D’Aversa og fortsætter:

- Vi kæmper med at score mål, men jeg kan ikke skyde skylden på angriberne. Det er noget, der er op til hele holdet. Vi må ikke blive bange for at spille fodboldkampe.

Den næste opgave i Serie A for den trængte storklub venter søndag den 21. februar, hvor Jens Stryger Larsen og Udinese slår et smut forbi Parma.

Det er endnu uvist, hvor længe Andreas Cornelius forventes ude med sin skade.