Fodbold

Real Madrid kan miste Ramos, hvis Bale kommer retur

Vender Gareth Bale tilbage til Real Madrid fra sit låneophold i Tottenham, kan Ramos være nødsaget til at gå ned i løn. Men det vil anføreren ikke.

Det handler om penge.

En mærkværdig situation er opstået i Real Madrid omkring kontraktforlængelsen med Sergio Ramos, hvor de to parter ikke kan blive enige om økonomien.

Real Madrid og Sergio Ramos er tilsyneladende begge glade for samarbejdet, men parterne risikerer ikke at kunne blive enige, hvis Gareth Bale vender retur fra sit lejeophold i Tottenham.

Derfor risikerer Real Madrid at miste Sergio Ramos, der har kontraktudløb til sommer. Vender Bale tilbage, er Real Madrid så presset på deres løndbudget, at Ramos skal acceptere en lønnedgang. Men det vil han ikke. I sidste ende kan det betyde et exit for den populære anfører.

Det skriver den spanske avis AS.

- Der er ingen tvivl om, at det er der ikke ret mange Real Madrid-fans, der synes, er det sjoveste, at man potentielt kan miste Ramos, fordi Bale kommer tilbage, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert, Andreas Laudrup.

Bales fyrstelige løn

Årsagen er den, at Real Madrid betaler en høj løn til Gareth Bale. Men den løn betaler klubben ikke i øjeblikket, fordi waliseren er udlejet til sin tidligere klub i Premier League. I stedet betaler Tottenham for Gareth Bales fyrstelige løn.

Waliseren har langt fra haft den ønskede succes i Tottenham, og derfor spekuleres der i den spanske avis AS i, at Tottenham ikke ønsker at gøre lejeopholdet permanent.

Det vil sende Bale retur til Real Madrid, der så skal betale hans løn igen.

Og det er her, at problemerne opstår for Sergio Ramos.

Ramos skal gå ned i løn

Real Madrid har ifølge den spanske avis tilbudt deres anfører en kontrakt, hvor han skal gå ned i løn. På grund af de økonomiske implikationer, coronapandemien har forårsaget klubben, er den ikke i stand til at tilbyde en bedre kontrakt.

Sergio Ramos vil derfor kunne se frem til at skulle tage en lønnedgang, for at Real Madrid kan betale Gareth Bales fyrstelige løn, når waliseren vender tilbage. Samtidig vil Ramos også kunne se Eden Hazard være på en bedre kontrakt end anføreren selv.

Sergio Ramos og Gareth Bale i aktion for Real Madrid.

- En af årsagerne er altså, at man har de her lønbudgetter i Spanien, som man skal overholde. Gareth Bale har en af de højeste lønninger i Real Madrid, og det er så en af årsagerne til, at Sergio Ramos skal gå ned i løn, siger Andreas Laudrup.

Anføreren, der har spillet 668 kampe for Real Madrid, har været en fremtrædende figur på Real Madrid i adskillige år, hvor han har været med til at sikre pokal efter pokal. Det ønsker han, at klubben skal belønne.

Samtidig har Eden Hazard og Gareth Bale begge haft et hav af skader, som har sat en begrænsning for deres indflydelse i store perioder.

Også Real Madrids Lucas Vasquez står i samme situation som klubkaptajnen.

En mulig løsning er, at Gareth Bale bliver afhændet. Men ifølge avisen er det mest sandsynligt, at han forbliver i klubben, da det vil blive svært at finde en klub, der matche Bales lønkrav.

Uanset hvad er TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup ikke i tvivl om, hvad Real Madrid håber på.

- Der er jo ingen tvivl om, at Florentino Perez (Real Madrids præsident, red.) gerne vil have, at Sergio Ramos skal blive i Real Madrid, siger han.

Men med under et halvt år tilbage af sin kontrakt har Sergio Ramos mulighed for at forhandle med andre klubber.