Solskjær har taget mange 'hårde valg' for at ændre United-kaos

Ole Gunnar Solskjær føler, at Manchester United er blevet en mere stabil klub gennem de sidste to år. Både på og uden for banen.

"Ole's at the wheel."

Sådan lyder en populær Manchester United-fansang, der kan oversættes til: "Ole er ved roret." En hyldestsang til Manchester Uniteds norske manager, Ole Gunnar Solskjær.

Vi har været bevidste om, at der også ville blive en del hårde tider på vejen

Ole Gunnar Solskjær

Den 47-årige nordmand har været ved roret i den engelske storklub siden 2018, og selvom det endnu ikke har kastet hverken titler eller generel resultatmæssig genoprejsning af sig, så er Solskjær godt tilfreds med den tilstand, som United er i lige nu.

Det siger han i et stort interview med den norske avis VG, hvor han fortæller om det kaos, der var i klubben rent hold- og spillemæssigt, da han overtog fra Jose Mourinho i 2018.

- Specielt i de første seks måneder var det næsten hver gang et spørgsmål om, hvad vi skulle gøre fra kamp til kamp. Men både i fjor og i år har vi fundet mere stabilitet i vores holdudtagelser og måde at spille på, siger Ole Gunnar Solskjær til VG.

I sidste sæson sluttede Manchester United på tredjepladsen i Premier League, mens Ole Gunnars mandskab i denne sæson er på en øjeblikkelig andenplads.

Afgørende valg har givet stabilitet

Nordmanden mener selv, at Manchester United er ved at finde den stabilitet, som klubben tidligere har savnet. Særligt på banen - også selvom han understreger, at der nærmest er "krise" uden for banen, hver gang Manchester United taber en enkelt kamp.

Når Solskjær bliver bedt om at reflektere over den nye høje grad af stabilitet i Manchester Uniteds holdudtagelser og præstationer, så peger han på de beslutninger, som han og ledelsen traf i vinteren 2018/2019.

- Vi tog et valg for to år siden om, at der skulle gøres en del. Der skulle skiftes ud i både det ene og det andet. Vi har været bevidste om, at der også ville blive en del hårde tider på vejen. Der må vi, der har truffet beslutningerne, bare være stærke mentalt, siger Ole Gunnar Solskjær uddyber de omtalte beslutninger:

- Vi har haft åbne og ærlige diskussioner: Og de diskussioner har været så tilpas ærlige, at vi vidste, vi måtte tage en del hårde valg: Give unge spillere chancen, give andre typer af spillere chancen, spille på en lidt anden måde, give træneren den tid, der skal til, for at få spillestilen og spillemønstret på plads.

Ole Gunnar Solskjær overtog tøjlerne i Manchester United i 19. december 2018 på en midlertidig kontrakt, da Mourinho blev fyret. Men i marts 2019 blev den kontrakt - takket være en række gode resultater - vekslet til en permanent aftale på tre år.

I indeværende sæson ligger Manchester United med i toppen af Premier League - dog et pænt stykke efter førerholdet Manchester City. United røg i efteråret ud af Champions League efter gruppespillet, og træder derfor ind i Europa League i denne uge, hvor Real Sociedad venter i 1/16-finalen.