Fodbold

Erkender VAR-fejl i FCK-kamp: Ingen straffespark skulle være dømt

Videodommeren burde have bedt kampdommer Sandi Putros gense kendelserne på video i FCK's kamp mod SønderjyskE.

Dommer Sandi Putros burde have haft mulighed for at genoverveje sine kendelser i mandagens superligakamp mellem FC København og SønderjyskE.

Kampen bød på hele tre straffespark, som alle var stærkt omdiskuterede. Alligevel gav kampens VAR-dommer ikke Putros besked om, at han skulle gense situationerne på video.

Men det burde han have gjort, erkender Michael Johansen, der er formand for DBU's dommerudvalg.

- Ud fra vores nuværende erfaringsniveau med VAR kan jeg forstå beslutningen fra VAR om ikke at blande sig i de konkrete situationer.

- I bagklogskabens klare lys havde jeg dog gerne set, at VAR havde kaldt dommeren til skærmen ved alle tre straffesparkskendelser. Vi er nu den erfaring rigere og har lært af det i hele VAR-teamet, siger Michael Johansen.

FC København vandt 3-2 i kampen, hvor københavnerne blev tilkendt to straffespark mod SønderjyskEs ene.

Ingen skulle være dømt

Men ingen af dem burde have været dømt, mener dommerformanden.

- De tre straffespark kan teoretisk forsvares med lovbogen i hånden, men fortolkningen af situationerne ligger under det niveau for forsætlighed, vi generelt dømmer med og for i Superligaen.

- Vi vurderer, at de tre straffesparkskendelser ikke burde være blevet dømt, siger Michael Johansen.

Han mener, at passiviteten fra videorummet skal forklares med de nedskrevne retningslinjer om, at man kun skal blande sig, hvis dommeren laver en åbenlys fejlkendelse.

- Derfor ligger ansvaret for den manglende indgriben først og fremmest hos mig som ansvarlig for VAR-implementeringen i 3F Superligaen, siger Michael Johansen.

I forbindelse med en af straffesparkskendelserne modtog Sønderjyskes Victor Mpindi sit andet gule kort og blev derfor udvist.

Men den udvisning er nu blevet annulleret, og Mpindi slipper således for karantæne.