Fodbold

Medier hylder fransk superstjerne: - Barcelona er fortid, Mbappé er fremtid

Onsdagens overskrifter i sportsmedierne har én ting til fælles: Den franske superstjerne Kylian Mbappé.

Han fik kuglen serveret en lille meter inde i Barcelonas felt, mødte bolden med en følt afslutning og borede kniven længere ind i cataloniernes åbne sår.

Camp Nou blev forvandlet til en fransk legestue, da Kylian Mbappé og PSG vandt med 4-1 over Barcelona i ottendedelsfinalen af Champions League tirsdag aften.

Med kampens sidste scoring til 4-1 løb Mbappé ud mod sidelinjen og lod sig hylde af sine holdkammerater, der anerkendende omfavnede den franske superstjerne efter at have præsteret et hattrick mod Barcelona.

Og på samme måde som PSG-spillerne skiftevis fejrede den 22-årige angriber, står spanske medier i kø for at hædre Mbappé onsdag morgen.

AS: Barcelona er fortid, Mbappé er fremtid

Marca: Mbappé destruerer Barcelona og dominerer med et hattrick

Sport: Mbappé sørger for endnu en europæisk katastrofe for Barcelona

El Mundo: Mbappé ødelægger Barca efter fantastisk kunstværk

Sjælden bedrift

I den franske Ligue 1 topper den franske målmager topscorerlisten med 16 kasser efter 25 kampe. Og det var den målform, som Mbappé tilsyneladende havde taget med sig ind til Champions League-braget mod Barcelona.

Én ting er, at han kun er den anden spiller nogensinde til at levere et hattrick mod Barcelona i turneringens slutspil på Camp Nou. En anden ting er, at han er den første besøgende spiller på cataloniernes hjemmebane til at score tre mål i Champions League, siden en 21-årig Andriy Shevchenko gjorde det for Dynamo Kiev i 1997.

Derfor har den hjemlige presse i Frankrig heller ikke problemer med at kyle hæder i nakken af den unge stjerne.

Heriblandt l'Equipe, der dedikerede forsiden til Mbappé alene med overskriften "Exorcisés". På dansk kan det oversættes til eksorcist, der i denne sammenhæng henviser til personen, der tog kontrollen over Barcelona.

l’Equipes forside.

Og LeParisien, der i en overskrift pointerede, at franskmanden er på vej mod en status som "Messias", ligesom Lionel Messi i mange år har været frelseren for Barcelona.

Tilnavnet "Messias" kan derfor både forstås som en sammentrækning af fodboldspilleren Messi og den kristne frelserfigur Messias, der på hebraisk betyder "den salvede".

- Med et hattrick leverede stjernen fra Paris en præstation, der slettede sporene fra Lionel Messis seks gyldne bolde, skriver mediet blandt andet.

Roses af cheftræner

PSG's forholdsvis nye cheftræner, Mauricio Pochettino, fortalte efter storsejren, at Mbappé nærmest havde forudset en fransk sejr, inden opgøret overhovedet var gået i gang.

Derudover holdt han ikke tilbage med rosen af den unge angriber, og han kunne ikke andet end at læne sig tilbage, da han overværede franskmandens målshow.

- Før kampen spurgte han mig, hvor mange gange, jeg havde vundet på Camp Nou. "En gang", sagde jeg til ham, og han svarede så: "I morgen (tirsdag, red.) vinder vi for anden gang", sagde Pochettino ifølge Goal og tilføjede:

- Han er en topspiller. Store fodboldspillere skriver deres egen historie, og de udvikler sig fra kamp til kamp. Med sit hattrick kommer Kylian til at være i rampelyset, men vi har ikke haft nogen tvivl om ham.

Nu venter næste spadestik i returkampen på Parc des Princes, hvor der skal et mirakel til, hvis Barcelona skal indhente det store nederlag.

Indtil da kan Mbappé lune sig med kampbolden, som han tog med hjem fra den spanske storby, som et bevis på bedriften.