Fodbold

FCM tager førstepladsen

FC Midtjylland overhaler Brøndby i Superligaen efter en sejr på 2-0 i Aalborg.

FC Midtjylland er tilbage på Superligaens førsteplads. Det er en realitet, efter midtjyderne på udebane fredag aften besejrede AaB 2-0.

FCM sikrede 2-0-sejren på scoringer af Sory Kaba og Evander.

Med sejren er FCM efter 17 kampe to point foran Brøndby, der har spillet en kamp færre. AaB ligger stadig på syvendepladsen med tre point op til Sønderjyske.

FC Midtjylland lagde fra start et højt pres på hjemmeholdet. Gæsterne havde solidt styr på boldbesiddelsen og bevægede bolden hurtigt mellem sig.

FCM formåede dog ikke i indledningen af kampen at spille sig frem til de helt store chancer.

Det var derimod AaB, som generelt havde svært ved at spille sig ud af FC Midtjyllands høje pres, der første gang blev farlig.

Først var det offensiv-spilleren Martin Samuelsen, som testede Jesper Hansen i FCM-målet. Kort efter fik Marcus Hannesbo en friløber, men Erik Sviatchenko prikkede bolden i sidste øjeblik.

FCM havde for første gang i forårssæsonen Sory Kaba med fra start. Angriberen gjorde sig efter 27 minutter positivt bemærket.

Glæde hos FCM-spillerne.

AaB-forsvareren Rasmus Thelander sendte en clearing i brystet på Kaba, som lagde den til rette og resolut sparkede den ind til 0-1.

Efter pausen fik AaB løsnet sig fra Midtjyllands helt tunge greb på kampen. Nordjyderne formåede at rykke spillet længere frem på banen og fik sat flere fine kombinationer sammen.

Til gengæld var det FCM, som skabte de største chancer. Frank Onyeka var tæt på at gøre det til 2-0, men AaB-keeper Jacob Rinne hev en stor redning frem.

FC Midtjyllands træner, Brian Priske, får en advarsel i slutminutterne.

Et kvarter senere udbyggede FCM føringen. Midtbanespilleren Evander kom først over en returbold på kanten af feltet og sparkede sikkert bolden ind.

AaB forsøgte til sidst at lægge et pres på gæsterne, men FCM holdt værterne fra fadet.