Fodbold

Minister med særlig bøn til Mbappé - Frankrig har brug for dig

Den franske sportsminister har blandet sig i Kylian Mbappés fodboldfremtid på direkte tv.

Kylian Mbappé er en ombejlet fodboldspiller.

Og hvis den unge superstjerne sad foran fjernsynet og så fransk tv fredag morgen, fik han en kærlig bøn med på vejen af Frankrigs sportsminister, Roxana Mărăcineanu, der pludselig gjorde spillerens fremtid til et nationalt anliggende.

- Kylian, bliv i Frankrig. Vi vil se dig fortsætte med at spille her. Vi har brug for dig, offentligheden har brug for dig, PSG har brug for dig, og vores unge skal have en rollemodel som dig at se op til. Please - forlad os ikke. Bliv her i Frankrig, lød de flotte ord fra Mărăcineanu på direkte tv ifølge AS.

Ministeren har selv en fortid i elitesport. Hun er tidligere OL-sølvvinder i svømning og har vundet VM-guld.

Hendes gloser kommer i det lysende kølvand af en dominerende præstation fra den 22-årige angriber i Champions League-braget mod Barcelona tidligere på ugen. Egenhændigt gjorde han livet surt for den catalanske storklub med et overbevisende hattrick, da PSG vandt med 4-1.

Efterfølgende stod de franske medier i kø for at lovprise målmageren, og mange var nysgerrige på, hvor fremtiden ligger, selvom han allerede er på en millionkontrakt på en af de fineste fodboldadresser i Europa.

Fredag blev præstationen mod Barcelona honoreret med titlen som UEFA's Player of the Week, og den franske hovedstadsklub vil selvsagt strække sig langt for at holde på den ombejlede funklende stjerne.

Rygterne svirrer dog om et potentielt skifte til Real Madrid for franskmanden. Og klubbens cheftræner, Zinedine Zidane, lagde heller ikke fingrene imellem sin fascination af ham efter bedriften mod rivalerne fra Barcelona.

- Hans indsats var fantastisk. Det er en fornøjelse at se ham spille fodbold. Hans bevægelser er helt unikke, fortalte Zidane ifølge Bild.

Glad i PSG

Skal man tro Mbappé selv, skal Frankrigs sportsminister måske ikke være så utryg for, at han forlader den franske landegrænse i utide.

- Min fremtid? Det er en sag, som kræver en masse omtanke. Men jeg har altid sagt, at jeg er glad for at være her (i PSG, red.), sagde han efter opgøret mod Barcelona.

Mbappés aftale med den franske storklub udløber i sommeren 2022. Han er topscorer i Ligue 1 med 16 kasser. I Champions League har han nettet 5 gange og lagt op til 3 mål.